čtvrtek 3. března 2016

Četa, Black Mass: Špinavá hra, U moře, Vyvěste červené lampiony, Sucker


Četa (Platoon, 1986) - 80 %
Oliver Stone není mým nějak oblíbeným tvůrcem, ale musím říct, že se mi podobné válečné filmy líbí. Ukázat to, co je válka, jaké šílenství vlastně představuje. A tady se to v několika málo scénách podařilo tak dokonale, jako by se to nepodařilo jiným tvůrcům v celém filmu. Pro mě film nedosahuje kvalit "Full Metal Jacket" nebo "Apocalypse Now", ale rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co nám válečný film dal.

Black Mass: Špinavá hra (Black Mass, 2015) - 60 %
Johnny Depp pomalu přestává být hercem, kterého bych nutně vyhledával. Například na tenhle snímek jsem se skoro víc těšil proto, že tam hraje i Benedict Cumberbatch. Na druhou stranu Depp využil možnost hrát něco jiného a celkem se mu to podařilo. Co neuspělo, to jsou masky, které mi na první pohled přijdou strašné. A na druhý taky. Jak dívat se na pohyblivé muzeum voskových figurín.

U moře (By the Sea, 2015) - 30 %
Angelina Jolie si natočila film, v kterém se mohla s Bradem podívat do Francie, na druhou stranu nic, co by nejspíš nedělali normálně. Do toho narvala dramatický příběh o tom, jak je to těžké být bohatou ženou, a ukázala, že je možné se z toho dostat, když potkáte dobré sousedy. No, tohle určitě není nejlepší film roku, ani života pro hlavní dva aktéry, kteří herecky nezklamou, ale film nic nepřinese.

Vyvěste červené lampiony (Da hong deng long gao gao gua, 1991) - 85 %
Tenhle snímek vás může dostat příběhem, ale nejvíc vás stejně okouzlí svojí krásnou vizuální stránkou, kdy hlavně scény se sněhem jsou prostě nádherné. Tohle je něco, co vás dovede okouzlit, na co se chcete dívat, protože je to krásné. A do toho rudými cákanci zasahuje tragický příběh o tom, jakou destruktivní moc mají tradice.

Sucker (2015) - 60 %
Ten snímek není tak výrazný, aby byl naprosto skvělý, ale díky celkem dobře vybraným hercům, kteří mě bavili, mě tenhle snímek o podvodníčcích docela bavil. Ke konci je možná trochu sentimentální, ale neřekl bych, že je to nutně na škodu. Hlavní hrdina je takový fajn člověk z lidu, kterému je možné fandit.

Žádné komentáře:

Okomentovat