úterý 8. března 2016

Ona to musí mít, Stážista, Knight of Cups, Rammsetin in Amerika, Shockwave Darkside


Ona to musí mít (She's Gotta Have It, 1986) - 65 %
Spike Lee mě v poslední době docela zajímá, protože rozhodně dělá filmy, které jsou jiné, které mají svůj vlastní styl. A ten už měly podle všeho i na začátku jeho kariéry. Je svůj, je hudební, je příběhový, je vztahový, je dramatický, je komediální. V jeho filmech najdete všechno anebo alespoň v tomto jednom ano.

Stážista (The Intern, 2015) - 80 %
Robert De Niro je prostě tak skvělý herec, že mu uvěříte každou roli, i když není třeba tak dobře napsaná. Tohle ale není ten případ. Jeho stážista není tak plochá postava, jak se na první pohled zdá, a Robert mu dává vyniknout, přitom je v pozadí. Hlavní postavou by měla být Anne Hathaway, ale i když je skvělá, legendární De Niro prostě září. Navíc je to příjemně zábavné, akorát dojemné a celkově fajn.

Knight of Cups (2015) - 20 %
Terrence Malick rozhodně nebude nikdy mým oblíbeným režisérem a snímkem "Knight of Cups" to jen potvrdil. Většinou mi nevadí se na film dívat, i když je špatný, ale tady mi to vadilo. Celkové nasnímání filmu, které je jakoby odtažité od hlavní postavy, mi neskutečně vadilo a iritovalo mě. Ne, tohle už nechci nikdy vidět znovu.

Rammsetin in Amerika (2015) - 100 %
Až s tímhle dokumentem jsem si vlastně uvědomil, jak moc mě tahle kapela ovlivnila a jak moc jsou její písničky skvělé a mám je hluboce zakořeněné. Při sledování dokumentu jsem začal litovat, že jsem je nikdy neviděl naživo. Tohle je zkušenost, která by rozhodně stála za to. Ale i kdybych je naživo neměl vidět, ty písničky v hlavě budou pořád.

Shockwave Darkside (2014) - 10 %
Tady už je vidět, že za sci-fi je možné označit v podstatě jakýkoli film, kde se objeví lidé ve skafandrech. Je to vlastně jediný důvod, proč o filmu jako o sci-fi mluvit, tedy kromě toho, že je plný žvástů, které se ještě snaží tvářit jako objevné, i když jsou standardním základem filozofie a samotného sci-fi jako žánru také.

Žádné komentáře:

Okomentovat