čtvrtek 3. března 2016

Bez střechy a bez zákona, Mercury Plains, Huai dan bi xu si, Milenci těch druhých, Hvězdná brána


Bez střechy a bez zákona (Sans toi ni loi, 1985) - 40 %
Tohle rozhodně není snímek, který by si mě získal. Naopak, ukázalo se, že to je snímek, který mě prostě neosloví. Líbila se mi forma v podstatě hraného dokumentu o tom, jak může dopadnout život. Vlastně taková rekonstrukce. Zvláštní scény, podivné obrazy, ale přitom vše realistické. Celkově to na mě prostě nezapůsobilo dobře a já jsem kouzlo tohoto filmu neobjevil. Vlastně jsem si celou dobu říkal, proč se na to dívám.

Mercury Plains (2016) - 50 %
Chvílemi se to snaží být až moc vážné a až strašně moc dospělé, i když jsem měl pocit, že by tomu docela slušelo, kdyby se to nebralo tak vážně. Ale Scott Eastwood dokazuje, že sice nepodědil naprosto všechny herecké schopnosti svého otce, ale tvrďáka může hrát naprosto s přehledem. Ten chlap mě začíná bavit a nejenom proto, že je stejný ročník.

Huai dan bi xu si (2015) - 60 %
Překvapivě zábavný film, a to jak v těch skutečně vtipných momentech, tak i v těch, které jsou spíše akčnější. Jenže bohužel to nevydrží po celý film. Stejně jsem ale nakonec měl pocit, že bych si s těma klukama dal ještě jednu jízdu. Nebylo to špatné, některé nápady naprosto skvělé, ale chvílemi to prostě hodně brzdilo, což bylo na škodu.

Milenci těch druhých (Sleeping with Other People, 2015) - 80 %
Pěkně! Skoro se mi tomu ani nechce věřit, ale tohle je americký film, je to navíc romantická komedie a k tomu všemu je to ještě dobré. Vlastně je to hodně dobré. Jason Sudeikis je tu po dlouhé době zase v roli, kde je dobrý. Takové role by mělo dostávat více dobrých komediálních herců, aby mohli ukázat, že umí hrát. Chemie tu pro mě funguje dokonale a ani nevadí, že tu není nějaká moc velká erotická explicitnost.

Hvězdná brána (Stargate, 1994) - 80 %
Tenhle film mám pořád rád, ale je pravda, že seriál byl prostě lepší, větší, zajímavější, zábavnější. Ale ten nápad vznikl tady a je to nápad skutečně skvělý, který hodně ovlivnil moje dospívání. Ten princip cestování po světech jsem miloval a líbí se mi pořád. Docela bych si zase dal seriál, nebo klidně i něco nového. Na tenhle film by se rozhodně nemělo zapomenout.

Žádné komentáře:

Okomentovat