pondělí 21. března 2016

Babettina hostina, Regression, Synchronicity, Terminus, Potíže s Arizonou


Babettina hostina (Babettes gæstebud, 1987) - 60 %
Pořádně vlastně nevím, co si o tom filmu myslet. Na jednu stranu, hlavně vedením herců, mi přišel takový bergmanovský, ale přitom takový dějově zase tolik není. Možná to má něco z "Hodiny vlků", ale spíše je to její protipól. Opravdu nevím. Tohle je film, který bych si možná měl dát ještě jednou. Ten seznam narůstá.

Regression (2015) - 60 %
Amenábar má rozhodně na to, aby točil lepší filmy, což už nám také několikrát předvedl, ale na druhou stranu tohle opravdu není tak špatné, jak to někteří prezentují. Jen musíte přistoupit na jeho pokleslejší hru a neočekávat něco, co naprosto mění žánr, nebo vám na konci vyrazí dech způsobem "Těch druhých". Tohle zde prostě není. Ale hra s lidskou myslí a tím, co je realita a co ne, je zde pořád prezentováno dobře.

Synchronicity (2015) - 40 %
Chytrých sci-fi je celkem málo a zdá se, že snímek "Synchronicity" jejich řady nerozšířil. Není to špatné, ale je to takové ohrané. Cestování osob v čase, kdy se něco děje a my zjišťujeme, že za tím stojí osoba, kterou sledujeme, opravdu není nic nového a tenhle snímek bohužel nemá sílu v to, že by se směrem ke konci zlepšoval.

Terminus (2015) - 50 %
Vypadá to, že s levnějšími, ale relativně dobře natočenými sci-fi se poslední dobou roztrhl pytel, což se ukazuje třeba na snímku "Terminus". Celkově to není rozhodně dokonalé, ale jsou zde prvky, které jsou rozhodně dobré. Především trikově je snímek hodně povedený, za což jsem osobně moc rád, ale ten závěr mi vyšel tak nějak do ztracena.

Potíže s Arizonou (Raising Arizona, 1987) - 55 %
Bratry Coeny mám docela rád, ale jsou filmy, které mi toho moc neřeknou a prostě mi nesednou. "Potíže s Arizonou" jsou jedním z nich. Nicolase Cage mám také rád, ale ani on mi tenhle snímek moc nezpříjemnil. Je to zábavné, je to hodně ujeté, ale ne takovým směrem, který by mě skutečně ohromil.

Žádné komentáře:

Okomentovat