středa 30. března 2016

Osudová přitažlivost, All Mistakes Buried, My Wife's Lover, Pátá vlna, Ženy na pokraji nervového zhroucení


Osudová přitažlivost (Fatal Attraction, 1987) - 75 %
Výborní herci, s kterými si tenhle film prostě chcete projít, ale ať je Douglas sebelepší, Glenn Close má v tomhle filmu prostě navrch. Kdyby vám film na začátku sem tam nenutil, že půjde o něco temnějšího, dovedla by vás svým následným chováním překvapit. Ale ona to zvládne i tak Chladná a přitom emotivní, šílená a přitom přemýšlivá.

All Mistakes Buried (2015) - 50 %
Mohl by to být docela zajímavý snímek o drogově závislém, kdyby se to skoro zbytečně nesemlelo v kriminální thriller. To k tomu celkově moc nesedělo, více mi seděla ta psychologicko-patologická rovina. Ale na to, že jsem od tohoto snímku vůbec nic nečekal, to vlastně vůbec nebylo tak zlé, jak jsem se obával.

My Wife's Lover (2015) - 40 %
Já už ani nevím, co si mám vlastně představit pod erotickým filmem... Jestli to mají být scény s odhalenými ňadry, na kterých je až moc vidět plastika, tak to nebude asi úplně ono. Hlavně je to plastika špatné. Erotické scény jsou spíše směšné v tom, jak se maximálně snaží zakrývat přirození, není to nakonec ani moc vtipné, i když se o to snímek snaží. Taková křečovitá podivnost, která rozhodně nešokuje.

Pátá vlna (The Fifth Wave, 2016) - 40 %
Nebudu úplně krutý, protože mám Chloë hodně rád, ale tenhle film je ukázkou toho, kam v současnosti směřují katastrofické filmy. Podle vzoru "Hunger Games" a následovníků, do kopru. "Hunger Games" ještě měly smysl, ale tohle už je jen rádoby vážná hra pro mladé, která padá s blbým příběhem a ještě příšernější romancí.

Ženy na pokraji nervového zhroucení (Mujeres al borde de un ataque de nervios, 1988) - 70 %
I když bych to tak před pěti lety nepřiznal, tak Pedro Almodóvar patří k mým oblíbeným tvůrcům. Je to právě tím, že dokáže skloubit tragická témata s takovým pohledem, který je zajímavý, zábavný a přesto neztrácí na emocích. I když tohle má i snímek "Ženy na pokraji nervového zhroucení", tak mě přece jen víc baví jeho filmy následující.

Žádné komentáře:

Okomentovat