sobota 19. března 2016

Sherman's March, Brooklyn, Zloděj koní, Dangerous Addiction, Světlo


Sherman's March (1986) - 45 %
Filmový deník rozhodně nebude můj šálek kávy, tedy alespoň nikoli v tomto provedení. Nemohu si pomoct, ale na tom filmu nebylo nic, co by mě bavilo, snad jen ta bezprostřednost jednotlivých aktérů, která se jinak moc nevidí. Čišela z toho uvolněnost, ale to mi přijde na film, který by měl být jako filmový deník přelomový, hodně málo.

Brooklyn (Brooklyn, 2015) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale mě tenhle snímek prostě nedokázal naplno oslovit. Ten příběh mě nebavil, i když v něm spatřuji určitou hloubku, která se dostavuje s tou pointou. Jako romance je to takové příjemně poklidné, nejsou zde žádné vyhrocené scény, což se mi líbí. Dobře je zpracováno to, jak se snaží svět ovlivňovat jeden život. A on se nenechá. Ale nadšený z filmu nejsem.

Zloděj koní (Dao ma zei, 1986) - 80 %
Pravda, on ten snímek vlastně je o zloději koní, ale především je to neskutečná ukázka toho, jak také může vypadat život někde, kde my si ho možná ani nedovedeme představit. Jsou tady scény, na které se snadno nekouká, ale jsou to scény, které k tomu životu, který je nám zde prezentovaný, patří. V tomhle je neskutečná síla filmu, která ukazuje sílu člověka i jeho slabiny, a to v souladu s přírodou.

Dangerous Addiction (2015) - 40 %
Dle mého skromného názoru se tohle kolegům Korejcům moc nepomohlo. Snímek je dokonce 18+, ale tady není v podstatě nic, co by mělo nějak výrazně pohoršovat. Nahota je minimální, v podstatě jen prsa, a i když zde jde o sex, a to celkem drsný, tak je to natočeno tak nějak nijak... Drsnější romance v duchu "Padesát odstínů šedi", teda v duchu špatném.

Světlo (Yeelen, 1987) - 70 %
Člověk ani nechce mít předsudky, ale pak se nakonec diví tomu, co vlastně z Afriky přišlo a jak se skvěle podařilo točit s herci, kteří nevypadají vůbec jako herci a většina štábů by s nimi ani pracovat nechtěla. O to víc je snímek uvěřitelný, silný a zajímavý. Tady některé scény opravdu prožíváte hlavně díky obrazu a celkovému rozvržení.

Žádné komentáře:

Okomentovat