neděle 6. března 2016

Stůj při mně, Beeba Boys, Diablo, Experimenter, The Fall of the Krays


Stůj při mně (Standy by Me, 1986) - 80 %
Na první pohled strašně nenápadný film, stejně jako je nenápadná novela Stephena Kinga, ale když se zadíváte a necháte se příběhem pár kluků strhnout, uvědomíte si, jak je to vlastně silné a krásné drama, stejně jako ukázka toho, jak je odlišné být dítětem a dospělým. Je to skoro jako sázení. Co z toho kluka asi bude? Ne, nejde to říct, když je mu dvanáct nebo méně.

Beeba Boys (2015) - 40 %
Až moc průměrné na to, jak by to mohlo vypadat, kdyby byla možnost mít trochu větší myšlenku, trochu lepší scénář. Popravdě mi to hodně připomnělo našeho "Gangster Ka", ale rozhodně ne s tak parádním scénářem, ani s tak skvělými hereckými výkony. To, že to vypadá celkem cool, ještě není záruka toho, že to skutečně něco řekne.

Diablo (2015) - 60 %
Scott Eastwood mě začíná bavit pořád víc, v tomhle filmu mimo jiné i proto, že se ukazuje, že western opravdu není mrtvý a že má před sebou pravděpodobně další skvělé období. Alespoň v to doufám. Tenhle film není komplikovaný, ale ve své jednoduchosti je prostě povedený. Krutý a nesmlouvavý.

Experimenter (2015) - 80 %
Hodně zajímavý film, a to nejen v tom, o čem vypráví, ale také v tom, jak je podaný. Ty promluvy do kamery jsou tady účelné a mají smysl, stejně jako podivné události, které se dějí tak nějak v pozadí, mimo hlavní dění. Celkem novátorský film, který vám navíc ukáže, jak jsou lidé vlastně mírumilovní a inteligentní. Ano, ty poslední dvě charakteristiky jsou ironické.

The Fall of the Krays (2016) - 35 %
Zase jeden z těch klasický britských thrillerů současné doby. Sice se jedná o pokračování, ale to pokračování nenavazuje na nic, co by vás odrovnalo. Je to prostě jenom dvojice grázlů, která si chce hrát na velké mafiány a také na to nakonec doplatí. Není to v ničem překvapivé, prostě celkem standardní podívaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat