pondělí 28. března 2016

Hotel Konečná stanice, Barbie: Tajná agentka, Coup de chaud, Dark, Ryba jménem Wanda


Hotel Konečná stanice (Hôtel Terminus, 1988) - 65 %
Nemůžu si pomoct, ale mě tenhle film prostě přijde roztahaný a hlavně o tom, že se snaží obviňovat další lidi z toho, že pomáhali člověku, který páchal zvěrstva, se skrývat. Skoro jako kdyby Ophüls hledal odpověď na to, proč takové stvůře pomáhali. No, ono by bylo možná lepší odpovědět na to, proč tu vůbec taková zrůda byla. Ale na to není moc hezká odpověď.

Barbie: Tajná agentka (Barbie: Spy Squad, 2016) - 30 %
Ze začátku to vypadá, že by to mohlo být celkem cool špionážní, ale nakonec je z toho jen obyčejný film pro holky a možná i kluky, v kterém se děsivě moralizuje a všechno je v něm neskutečně předvídatelné. Nečekám, že tohle budou skvělé filmy, al tady se nikdo moc nesnažil, ani ty vtipy tu nejsou a celkově stojí atmosféra za prd.

Coup de chaud (2015) - 60 %
Asi je to jen náhoda, ale tohle už je druhý film, který jsem poslední době viděl, byl natočen ve Francii a odehrával se na venkově. A podruhé je to opět celkem dobré. Tentokrát to není komedie, ale celkem vážné drama o tom, že ve vesnici bylo chvíli sucho a horko a co to s lidmi udělalo. Některé scény jsou skutečně překvapivé a musím říct, že mě zaujaly.

Dark (2015) - 15 %
Nemůžu si pomoct, ale já jsem se na ten film prostě nemohl koukat. Ta hlavní postava tak moc chce hrát, ale přitom je tak nudná a nezajímavá, až jsem to prostě musel párkrát posunout, abych se na ni nemusel dívat. Film navíc v podstatě nemá žádný děj, jen se tak chce tvářit. Utrpení, které si příště raději odpustím.

Ryba jménem Wanda (A Fish Called Wanda, 1988) - 80 %
Britský humor ve spojení s trochou toho amerického přístupu tady funguje naprosto dokonale a John Cleese ukazuje, že komedie může být zábavná, groteskní a přesto vulgární a se skvělým příběhem. Tady je každý herec na svém naprosto správném místě od Jamie Lee Curtis, přes Kevina Clina až po oba Monty Pythony.

Žádné komentáře:

Okomentovat