středa 16. března 2016

Salvador, Jabaya sanda, Chosun Masoolsa, La volante, Truth


Salvador (Salvador, 1986) - 80 %
Oliver Stone tady naplno ukazuje svou sílu, která je v krutosti, jež je podávána celkem syrově. Jasně, mohlo by to být ještě drsnější, ale stejně máte pocit, že je tohle až moc realistické, že se to může stát. Na konci se už zdám, že postavy budou vykoupeny, ale ono není nic tak jednoduché, jak by bylo. Výborný závěr i výborný průběh.

Jabaya sanda (2016) - 60 %
Takový fajn snímek na odpoledne, kdy se chcete trochu pobavit a u toho mít i relativně dobrou akci. Jihokorejci ukazují, že ani jim nejsou bojová umění cizí a dovedou natočit celkem kvalitní scény, kde se to hemží skoro až kaskadérskými boji. Přitom to ale zůstává při zemi a zbytečně to nepřehání. A sem tam je to i vtipné.

Chosun Masoolsa (2015) - 60 %
Není to tak zajímavé, jak to na první pohled vypadá, což je docela škoda. Myslel jsem si, že to bude skutečně hodně výpravné, velikášské, ale ona je to vlastně celkem obyčejná historická romance, která vyniká hlavně několika málo scénami, které se vám snadno vryjí do paměti. Ty mají spojitost s magií, ne tolik s romancí.

La volante (2015) - 40 %
Snímek, který už od začátku prozradí - anebo aspoň naznačí - o čem vlastně bude, se ukázal později skutečně bez nějakého výraznějšího nápadu. Jede na jistotu a ukazuje, že se to ne vždy vyplatí. Hlavní postava je místy celkem dobře démonická, ale ke konci už snímek odpadá, stejně jako žena za volantem.

Truth (2015) - 75 %
Robert Redford je tak skvělý herec, že prostě jen hltáte každou vteřinu, kdy je na plátně. Není zde tolik, jak byste si přáli, ale Cate Blanchett mě překvapila neskutečně civilním a přesto procítěným výkonem, který mě bavil. Ona na sebe strhává pozornost a dává tak vyniknout příběhu jedné ženy, která se jen snažila odhalit něco, o čem si myslela, že je pravda. Svět se za to odmění, to je jasné.

Žádné komentáře:

Okomentovat