pondělí 14. března 2016

Tanpopo, 99 Homes, Addicted to Sexting, Batman: Bad Blood, Shut In


Tanpopo (Tampopo, 1985) - 60 %
Jako že mám japonské filmy většinou hodně rád, tak tahle komedie o ramenu (japonské jídlo, nikoli část těla), která je rozhodně multižánrovější, než by se na první pohled zdálo, mě nedostala tak, jak bych si myslel. Má to dobré scény, a to i po dramatické stránce, ale spíše mi to přišlo roztahané a ne až tak zábavné.

99 Homes (2014) - 80 %
Tohle je krásná ukázka toho, jak není svět hnusné místo, ale jak ho lidé dělají hnusnými. A nejsou to jen ti šmejdi z realitek, ale jsou to i ti šmejdi, co nedodržují pravidla a myslí si, jak trpí. Jasně, někteří trpí neprávem, ale je to většina? To si vážně nemyslím. Lidi nejsou schopní dodržovat pravidla, a je jedno, jestli to jsou ti chudáci, anebo ti nad nimi.

Addicted to Sexting (2015) - 60 %
To téma je samo o sobě docela zajímavá, i když si uvědomíte, že sem tam je to tlachání celkem banální. Přesto si uvědomíte, jak se vlastně komunikace změnila a co všechno je dnes možné. A co také považujeme za normální. Líbí se mi, že se společnost vyvíjí i tímhle směrem a jsem docela zvědavý, kam až do zajde. Virtuální sex ve svém zárodku.

Batman: Bad Blood (2016) - 60 %
Trochu dospělejší animovaný film podle komiksu, který ukazuje to, co komiksy někdy potřebují. Hlavně tedy ty superhrdinské. Tím je temnota. K Batmanov seto hodí skvěle, ale myslím, že všechny ty postavy mohou dělat neznalému divákovi trochu zmatek. Těch různých Bat-verzí je prostě moc. Ale tohle patří v žánru k tomu lepšímu.

Shut In (2015) - 60 %
Pořád si myslím, že bylo možné z celkového nápadu vytřískat trochu víc, ale je zde skutečně parádní zvrat, který nám ukazuje, že je možné klasické schéma pojmout celkem novátorsky. Jsou zde dobré postavy, kdy Rory Culkin mě prostě baví. Ke konci už můj zájem opadal, ale přesto se tomu nemůže vzít, že to má nápad, jen nedotažený do konce.

Žádné komentáře:

Okomentovat