čtvrtek 31. března 2016

Hrob světlušek, Backtrack, Home Invasion, Lazer Team, Krajina v mlze


Hrob světlušek (Hotaru no haka, 1988) - 90 %
Neskutečná ukázka toho, jak může být animovaný film skutečně silný, jak dospělá témata může prezentovat a jak se roztomilost neskutečně snadno změní v něco děsivého, co vám sebere vzduch z plic. "Hrob světlušek" je hodně depresivní film, ale tím ukazuje sílu nejen japonského animovaného filmu, i když především jeho.

Backtrack (2015) - 60 %
Celkem dobrý nápad, který není rozhodně dotažen k dokonalosti, ale Adrien Brody a Sam Neill jsou natolik dobrými herci, že s nimi celou cestu projdete a budete možná i překvapeni tím, jak to skončí. Díky tomu, že je to psychologický thriller, to funguje mnohem lépe než něco ve stylu "Mlčení jehňátek". Vše je zde jen naznačeno, což stačí.

Home Invasion (2016) - 50 %
Snímek se jmenuje "Home Invasion" a přesně o tom je. Jak se skupina lidí chce dostat do domu nic netušící matky se synem. Jejich záměry jsou nějak spojeny s jejím životem, i když ona netuší jak. Je to zajímavě propojeno s voláním s bezpečnostní službou, což dle mého celkem funguje, je to napínavé. Scott Adkins navíc ukazuje, že jako záporák je lepší. Průměr, protože je to bez lepšího nápadu, ale fajn průměr.

Lazer Team (2015) - 50 %
Není to až tak zlé, jako je to někdy popisováno, ale není to ani nic skvělého. Prostě takový průměr, který se snaží o to, aby tu sem tam byl nějaký docela dobrý trik, ale následně se jenom hodně kecá a trochu se to degraduje. Nápad celkem fajn, ale ani jako komedie to není nějak radikálně uhrančivé a prostě si to jen jede ve svém poklidném stylu.

Krajina v mlze (Topio stin omichli, 1988) - 80 %
Tady jsou scény, které vás nemusí vůbec rozhodit, a pak najednou přijde jedna, která vás odrovná, a vy si uvědomíte, jak je tenhle svět krásný, anebo ještě spíše, jak je hnusný. Jsou tady scény, které odkazují na jeho krásu, ale právě ten hnus je tak nějak víc cítit, je silnější a někdy dovede to krásné překrýt. Snad ne nadobro.

Žádné komentáře:

Okomentovat