čtvrtek 17. března 2016

Top Gun, Big Stone Gap, Black Car, Martyrs, Polycarp


Top Gun (Top Gun, 1986) - 65 %
Jasně, že je to vlastně jenom akční romance a nic moc jiného, romance, která se snaží tvářit celkem drsně, ale ne moc sexy, aby to bylo přístupné většinovým publikem. Jenže on ten film má stejně neskutečný drive a ve vzduchu je to prostě balada. Jen je škoda, že celý snímek je jedno velké klišé. Ale Tony Scott věděl, jak to rozpohybovat v pořádném rytmu.

Big Stone Gap (2014) - 50 %
Kdyby tam nehráli celkem zajímaví herci, tak tenhle snímek skutečně ničím nevyniká. A ač mám hodně rád Patricka Wilsona, tak musím uznat, že to byla Ashley Judd, kdo tenhle snímek táhnul. Je tak nějak příjemná, že vás na ní baví koukat, i když ten film je vlastně o ničem. Tedy kromě toho, že se jedna ženská snaží konečně najít trochu toho štěstí.

Black Car (2016) - 50 %
Film se alespoň trochu snaží o to, aby byl zamotaný, aby to nebylo až tak průhledné, a já mám pocit, že se mu to celkem daří. Tohle rozhodně není úplně tupý scénář, ani herecky to není tak strašné. Za mě si tohle béčko na průměr sáhne a je to pro mě snesitelné. Žádné velké myšlenky nepřináší, ale to jsem tak nějak ani nečekal.

Martyrs (2015) - 10 %
Zase se jednou prokázala ta naprostá zbytečnost remaků. Tohle je film, jehož natočení nemá žádné opodstatnění. Není lepší, nedívá se na téma jinak, naopak mu hodně ubírá a dělá z celkem hluboké podívané něco hodně plytkého, co se jenom tváří jako oduševnělé. Tady rozhodně volte originální snímek, protože ten remake nestojí za nic.

Polycarp (2015) - 40 %
Biblické příběhy mám docela rád, ale spíše starý zákon. Ne proto, že bych byl věřící, ale čistě proto, že ty příběhy jsou prostě dobré. Tohle je příběh téměř z nového zákona a to pojetí víry, jak je zde podáno, mi opravdu není moc blízké. Skoro se divím, že se pořád takové filmy natáčí, ale to je dáno tím, že těch věřících je pořád ještě spousta.

Žádné komentáře:

Okomentovat