čtvrtek 10. března 2016

Mimo zákon, Hodný dinosaurus, Western Religion, Woodlawn, X: Past Is Present


Mimo zákon (Down by Law, 1986) - 65 %
Jim Jarmusch si jede to svoje a vychází mu to celkem pokaždé. I tohle je zajímavý film. Minimálně svojí vizuální stránkou vás dostane, i když zrovna Jarmusch má černobílou v repertoáru častěji. Herci byli skvěle vybráni, a to i tím, jak si sedli a nesedli zároveň. Na příběhu samotném nic až tak skvělého není, ale je podán a zabrán s bravurou.

Hodný dinosaurus (The Good Dinosaur, 2015) - 70 %
Rozhodně to není nejlepší pixarovka, ale jak jsem se na snímek díval, tak na mě šla dobrá nálada, i když ten den jinak nestála za nic. Je to hezké, je to místy až moc přímočaré a je jasné, co se stane, ty emoce se po vás prostě chtějí, ale už jen pro tu úchvatnou animaci tenhle film stojí minimálně za to, abyste mu dali šanci.

Western Religion (2015) - 40 %
Westerny se začínají stále více a více dostávat do centra zájmu a je jasné, že je zde nová vlna, v které budou vznikat dobré filmy, které dělají i jiní než jen Tarantino, ale pak zde budou filmy jako "Western Religion". On není úplně špatný, ale je celkově takový nesourodý a je na něm až moc vidět, že se nejvíce dalo tomu, aby to prostředí vypadalo celkem autenticky.

Woodlawn (2015) - 20 %
Ani omylem! Ten film může být natočený, jak dobře chce, ale tohle prostě není něco, co mě osloví. Ty kydy o víře jsou prostě hloupé. Lidé věří v něco, co nemá smysl, jenom proto, že nejsou schopni ze sebe vydat to nejlepší. Stejně ale pak neuznávají hodnoty, které tahle víra prezentuje. Ano, tady je to podáno, že jsou všichni kamarádi nakonec, ale já nevím, opravdu v Americe vymizel rasismus?

X: Past Is Present (2015) - 50 %
Celkem dobrý nápad se ztrácí v plytkosti provedení, které je skutečně slabé a takové nijaké. Muž potkává ženu, která mu připomene všechny jeho minulé ženy. Na ty vzpomíná i na jejich osud, který ho s nimi potkal. Místy nápadité, místy naprosto otravné a bez nápadu. V celkovém součtu tedy průměr.

Žádné komentáře:

Okomentovat