pátek 18. března 2016

Volný den Ferrise Buellera, Avouterie, Anesthesia, Lawless Range, StalkHer


Volný den Ferrise Buellera (Ferris Bueller's Day Off, 1986) - 80 %
Musím říct, že tohle objevování dalších filmů Johna Hughese stojí za to. Dokázal vykreslit mladé jako nikdo jiný a bylo celkem jedno, že tyhle mladé hráli i třicetiletí herci. Ta iluze funguje dokonale. Důležitý je příběh a to, jak se podařilo na sebe navázat jednotlivé scény, které by mnohdy fungovaly i samostatně jako gagy nebo povídky.

Avouterie (2015) - 40 %
Kdyby do toho ten film šel trochu víc natvrdo, kdyby se snažil nejen naznačovat, ale skutečně zobrazovat explicitnost, tak se mi to líbí, protože to naprosto souzní s tématem. Jenže ne. Tohle by bylo asi moc, a tak ve filmu, který je o nevěře a následcích, v podstatě nevidíme prsa, natožpak penis. Smutné, ale nápad vůbec ne špatný.

Anesthesia (2015) - 60 %
Nic moc jsem od filmu nečekal, v podstat jsme se na něj s přítelkyní podívali hlavně proto, že tam hraje Kristen Stewart, kterou máme celkem rádi. Respektive přítelkyně určitě víc. Ale nakonec se ukázalo, že tenhle propletenec osudů je natolik zajímavý a natolik dobře napsaný, že mě to bavilo. Není to jen o hercích, ale i o tom, co se zde povídá a děje.

Lawless Range (2016) - 50 %
Takový moderní western o tom, jaké to, je, kdy nezaplatíte. On je to teda v konečném důsledku spíš kriminální thriller, kdy od snahy získat peníze na zaplacení dluhu, se postavy nakonec dostávají k tomu, že je jednodušší se vyhnout placení, respektive udělat všechno pro to, aby nebylo nutné platit. Musím říct, že finále rozhodně není špatné, ale jinak je průběh takový o ničem. Nemá pořádný náboj.

StalkHer (2015) - 60 %
Na těch dvou hercích je strašně moc vidět, jak si to parádně užívali. Je to jejich man-and-woman show a jde jim to skvěle. Už by se trochu dalo polemizovat o tom, jaké jsou celkové kvality scénáře. Ten se sem tam snaží o příjemnou explicitnost, ale zůstává přesto celkem kousnutelný, ale postupem času jsou ty hrané násilnosti celkem nudné.

Žádné komentáře:

Okomentovat