sobota 5. března 2016

Šoa, Creed, Osm hrozných, All About E, Oddball


Šoa (Shoah, 1985) - 40 %
Jakmile se tomu dá závažné téma a má to devět hodin, je to tak nějak automaticky považováno za skvělý film. Nemyslím si to. Tohle není dílo pro každého, to je jasné, ale nemyslím si ani, že by bylo výjimečné v tom, jak vyvražďování židů prezentuje. Ten film mi nepřišel silný, ale naopak únavný a nudný, nucení odpovědí spíše až kruté. A proč? Aby se natočil film, nebo aby zde zůstalo svědectví? No, nejsem si jistý.

Creed (Creed, 2015) - 100 %
Tohle se mi zdá skoro neuvěřitelné. Nevěřil jsem tomu snímku ani trochu, ale ukázalo, že Sly má na to, aby uměl sakra zahrát skvěle. Díky tomu, že se vzdal boxování, a akce, dovede předvést, jak je skvělým charakterním hercem a že jednoduše Rocky je to nejlepší, co kdy vytvořil. Neskutečná nostalgie, ale přitom skvělý moderní film. Hodně dlouho jsem měl sucho v krku, přitom je to film se silný pozitivním poselstvím.

Osm hrozných (The Hateful Eight, 2015) - 60 %
Až to úvodní zklamání odezní, tak jsem si skoro jistý, že bych tomu dal i více procent, ale nemůžu a nechci. Tarantino je pořád skvělý režisér, o tom žádná, ale v tom svém megalomanství se přece jen trochu utopil a natočil tříhodinový film téměř o ničem. On by ten příběh byl dobrý, respektive on je dobrý, ale podaný jako pocta Leonemu, to prostě nefunguje. Tarantino ukázal, že na to nemá tak dobrý scénář, ani tak skvělé postavy. Ten film je pořád dobrý, ale od takového tvůrce přece jen čekám o něco víc.

All About E (2015) - 35 %
Hm, až na to, že je to celé vlastně lesbická romance, to moc nevyniká. Ten kriminální nápad je sice fajn, ale jak se film soustředí na tu erotickou scénu a pak i na lásku, tak mu nějak uniklo, že by to mohlo být i akční, nebo snad, nedej bože, napínavé. Strašně nevyrovnané, natočené s nadějí, že úmysl a téma budou stačit k dobrému výsledku.

Oddball (2015) - 40 %
Ale co, děti by tenhle film mohl i docela potěšit, už jen proto, že se v něm celkem úspěšně pracuje se zvířaty, i když je pořádně vidět, že v některé scéně raději nastoupily triky. Bohužel příběhově se od toho nedá moc čekat, a je to celkově líbivé až vlezlé, což je u podobných filmů smutný standard. Ale tučňáci jsou prostě fajn.

Žádné komentáře:

Okomentovat