pondělí 7. března 2016

Hana a její sestry, Zlatý Glóbus 2016, He Named Me Malala, Main Aur Charles, Lao pao er


Hana a její sestry (Hannah and Her Sisters, 1986) - 80 %
Woody Allen v tomhle případě rozhodně nezklamal. Rozehrává osudy celkem šesti naprosto skvěle zahraných postav. Jsou to osudy a vztahy zábavné, tragické, emotivní a celkově prostě jímavé. Herecky je to obsazení parádní a na herce se krásně dívá, budete se smát, budete jim věřit a budete spokojení.

Zlatý Glóbus 2016 (73rd Golden Globe Awards, 2016) - 60 %
Kdyby tam nebyl Ricky Gervais, tak to rozhodně není tak zábavné a člověk se opravdu nudí. Jen pár dalších herců bylo celkem vtipných a jejich vystoupení se povedlo. Jsem ale neskutečně rád za některá ocenění, hlavně pak za Sylvestera Stalloneho a Ennia Morriconeho. Obě legendy si svoje ocenění zasloužily už dávno.

He Named Me Malala (2015) - 70 %
Přesně pro tohle mám rád dokumenty. Dozvím se něco o někom, o kom bych se asi jinak nedověděl. Přiznám se, že nesledují zprávy, nezajímají mě. Díky filmům se mi ale mohou odhalit osobnosti způsobem, který si sám zvolím a který mě bude bavit, navíc mi dá mnohem větší přehled, než nějaká zpráva. Je krásné vidět, co dokáže tak mladá dívka, škoda, že takových lidí je obecně málo.

Main Aur Charles (2015) - 65 %
Začínám docela přicházet na chuť Bollywoodu. Ty jejich filmy nejsou vůbec špatné, jsou drsné, jsou docela cool a drží si v něčem standardy Hollywoodu, v čemž jsou i evropskému divákovi docela blízké. Tohle má příběh, který má vývoj, podobá se dobrým gangsterkám současné doby, ale ještě nedosahuje naprosto skvělých kvalit.

Lao pao er (2015) - 50 %
Nějak závratně mi tenhle snímek svým pojetím nesedl. Je to takové pomalé drama/thriller, od kterého čekáte, jestli dojde na tu gradaci, ale nakonec máte pocit, že na ni ani tak moc nedošlo, že jste jen čekali něco pořádného, ale ono se to dostalo jen na půl cesty. A tak zůstávám také na půl cesty s 50 % pro tuhle pomalou kriminálku.

Žádné komentáře:

Okomentovat