čtvrtek 24. března 2016

Pod vlivem úplňku, Amar Akbar Anthony, Breakdown, The Ridiculous 6, Neúplatní


Pod vlivem úplňku (Moonstruck, 1987) - 60 %
Podle toho, jak byl film ohodnocen hned třemi Oscary, jsem asi měl přehnaně vysoká očekávání. Herecky je to zajímavé, Cher je skvělá, ale i Cage má dobrou roli, která mu v té době prostě sedla. Celkově mě ale tahle moderní pohádka z reálného světa tolik nedostala. Je to hezké, má to pěkný konec, ale aby mě to odrovnalo...

Amar Akbar Anthony (2015) - 60 %
Taková pořádná indická šílenost, která se na první pohled tváří v podstatě jenom jako film o třech kamarádech, ale ve skutečnosti je to mnohem komplexnější a je až neuvěřitelné, kolik žánrů dovedou Indové narvat do jednoho filmu. Překvapivě mi v tomhle případě ani trochu nevadila pořádně dlouhá stopáž, jsou zde momenty, kdy jsem se bavil. Ale jako celek mi to nepřijde až tak skvělé.

Breakdown (2016) - 60 %
Docela mě tenhle britský mafiánský snímek bavil, protože má v hlavní roli celkem dobře napsanou i zahranou postavu. Jasně, dalo se z toho vytěžit víc, mohlo to být ještě drsnější, ale stejně jsem docela spokojený. Na to, kolik Británie produkuje podobných filmů, je tohle přece jen něco trochu jiného a dobrého.

The Ridiculous 6 (2015) - 70 %
Jasně, na Sandlera je to trochu slabé, ale na druhou stranu, já ho mám tak nekriticky rád, stejně jako mám rád western, že se mi stejně tenhle snímek prostě líbil. Bavil jsem se, hlavně v první polovině jsem se docela zasmál, i když je fakt, že ten baseball je zbytečný. Je tu dost odkazů, které už pochopí opravdu jen Sandlerovi fandové, ale to nevadí, já jsem si užil i tenhle film.

Neúplatní (The Untouchables, 1987) - 80 %
Film nebudu hodnotit přehnaně skvěle, ale přesto se jedná o snímek velmi dobrý. Chvílemi máte pocit, že sledujete western ve stylu Sergia Leoneho, jak jsou zde krásné, širokoúhlé záběry, ale i pomalé scény a nakonec také pořádná krvavost. Jako kdyby Brian De Palma nechal nejvíc svého talentu právě v 70. a 80. letech.

Žádné komentáře:

Okomentovat