čtvrtek 10. března 2016

Pokoj s vyhlídkou, Hell and Back, Naebujadeul, Teukjong: Ryangchensalingi, Viděno osmi


Pokoj s vyhlídkou (A Room with a View, 1985) - 65 %
Jako romance to není až tak překvapivé, ale jako historický film je to velmi dobré a velmi zábavné. To vám pak i sedne to, jak jsou vtahy asexuální a jak i polibek může být hodně. A jeden vášnivý polibek může znamenat všechno. Herecky výborné, o tom je tenhle film primárně, protože jinak by to bylo jen další romantické drama, i když pravda, zábavné.

Hell and Back (2015) - 70 %
Animovaný film, který je pořádně sprostý, pořádně drsný a nevybíravý. Já vím, že mu do pořádného příběhu chybí hodně a mnohdy to zachraňuje jen těmi oplzlostmi, ale tak nějak mi to v tomhle smyslu jako celek sedlo. Ta animace je výborná, stop motion není tak tradiční, navíc to má skvělý dabing a někdy opravdu vychytané hlášky.

Naebujadeul (2015) - 55 %
Kdyby jen ty filmy nebyly tak zbytečně natahované. To by se mi to pak možná i víc líbilo. Ale mm pocit, že oni si Asiaté mnohdy drží dvouhodinovou stopáž čistě proto, aby to ty dvě hodiny mělo. Relativně dobrý příběh je tak rozprostřen do doby, která mu nesluší, kde se  vytrácí napětí a nastupuje nuda.

Chvílemi docela sranda a vy si říkáte, jak se to asi vyvine, ale nakonec může přijít zklamání z toho, že nejsou jednotlivé scény dostatečně gradovány, a stejně tak není gradován ani samotný příběh. Tak nějak si to jede v celkem zažitých a očekávaných kolejích, film nepřekračuje žádné hranice a nakonec prostě nenadchne.

Viděno osmi (Visions of Eight, 1973) - 50 %
Co si budeme povídat, o olympiádách jsou rozhodně natočené lepší filmy. Tenhle je takový nesourodý a moc toho ve skutečnosti nepřinese. Sem tam ser trochu pobavíte, sem tam zaplesáte nad tím, jak skvěle lidské tělo může vypadat, ale jinak sledujete film bez náboje, kde se na vás to olympijské dění moc nepřenese.

Žádné komentáře:

Okomentovat