středa 9. března 2016

Úpadek amerického impéria, I Miss Sonia Henie, Solace, Lid versus Larry Flynt, Postradatelní agenti


Úpadek amerického impéria (Le déclin de l'empire américain, 1986) - 60 %
Rozhodně zajímavý film, který ukazuje, že konverzační drama může fungovat, může být zábavné, ale také může trochu nudit a možná nic neříct. Jenže to téma je přece jen natolik zajímavé, a když o něm trochu začnete přemýšlet, uvědomíte si, kde je vlastně místo pro sex ve vašem životě. Neovládá vás také?

I Miss Sonia Henie (1971) - 20 %
Tak tohle opravdu není snímek, který by mě nějak víc zajímal. Ten nápad mi sám o sobě přijde docela vtipný, ale to provedení je prostě o ničem. Na tom prostoru se daly vymyslet asi i celkem zajímavější věci, ale tak dostanete to, co dostanete. Ne, na tohle, ač je to krátké, se už asi nikdy nepodívám.

Solace (2015) - 60 %
Je to takový fajn, docela dobře promyšlený, což se tak nějak očekává, protože když už tam máte takovou plejádu herců, a že jich je opravdu dost, tak přece jen nemůžete vyrukovat z blbým filmem. Přece jen ale dva herci vynikají natolik, že vás strhnou víc než samotný příběh, který to na diváka trochu hraje. Anthony Hopkins a Colin Farrell dokazují svoje schopnosti.

Lid versus Larry Flynt (The People vs. Larry Flynt, 1996) - 90 %
Tohle je film, který tak krásně ukazuje tu americkou ubohost, která se skrývá ze přetvářkou z falešných hodnot, až je to skoro neuvěřitelné. Larry Flynt, ač rozhodně není člověk podle mého gusta, z toho vychází jako hrdina, a to naprosto zaslouženě. Uvědomí si někdy lidé, že hodnoty, které by měly vyznávat, by měly být skutečně dodržované.

Postradatelní agenti (The Throwaways, 2015) - 60 %
Tohle je typ filmů, které mi sedí. A na to, že je to celkem levně natočeno, to vůbec nevypadá špatně. Dokonce se podařilo získat i známého herce, legendu Jamese Caana, který pravda v poslední době v ničem moc skvělém nehraje. Má to náboj, má to vtip, je to strašně béčkové a dopadne to dobře. Prostě taková lehká zábava.

Žádné komentáře:

Okomentovat