neděle 20. března 2016

Nebe nad Berlínem, Dánská dívka, Airlift, Exposed, Learning to Drive


Nebe nad Berlínem (Der Himmel über Berlin, 1987) - 95 %
Krásný film Nemohl jsem věřit, že z tohoto filmu se udělal jako remake film "Město andělů". Oproti tomuhle je americký remake skutečně jen plochou romancí, i když dojemnou, která vás dovede dostat. Tady o tu romanci tolik nejde, ten snímek je mnohovrstevný, zábavný a celkově prostě jedinečný v nápadu i provedení.

Dánská dívka (The Danish Girl, 2015) - 60 %
"Dánská dívka" rozhodně nezklamala herecky a především Eddie Redmayne dál prokazuje, jak skvělým hercem je a že dokáže roli pojmout tak, že na Redmayne zapomínáte, ale vnímáte jen postavu. Alicia Vikander navíc není jen krásná, ale také skvělá. Hezky se na ni ale dívá, o tom žádná. Životní příběh sám o sobě zajímavý, ale to provedení už mi přijde takové standardní, očekávané, bez nadšení ze strany Hoopera.

Airlift (2016) - 60 %
Tohle je jeden z těch indických filmů, které mi prostě tím jejich specifickým bollywoodským pojetím nesedí. Jakmile se zde začalo zpívat, ten film nějak celkově ztratil na váze a já jsem ho mohl být tak moc vážně. Přitom téma vážné je. Téma je dobře zvolené, ale neměl jsem z toho pocit tak skvělé podívané, který se dostavil při pohledu na plakát.

Exposed (2016) - 40 %
Jak udělat film a snažit se co nejvíce zabít jeho potenciál, který na začátku má. Keanu Reeves nám docela zestárnul, ale je celkem fajn, že zase hraje víc. Nevadí mi. Co mi ale vadí, to je tahle slátanina, která chvíli vypadá dobře, chvíli zase jako amatérský film. Tohle se moc nepovedlo. Keanu si ale rozhodně ostudu neutrhnul.

Learning to Drive (2014) - 70 %
Tohle je typ filmu, který mi sedí. Jsou zde postavy, které jsou dobře napsané, je to místy docela rýpavý, místy i trochu odvážné, což kvituji, ale především zde jsou velmi příjemné herecké výkony, kdy Ben Kingsley je prostě úchvatný a na stará kolena ukazuje, že to pořád v sobě má a že vás ve filmu strhne.

Žádné komentáře:

Okomentovat