středa 23. března 2016

Vysíláme zprávy, Granny's House, Larry Gaye: Renegade Male Flight Attendant, Queen of the Desert, Tichá domácnost


Vysíláme zprávy (Broadcast News, 1987) - 80 %
Skvělý film, který v sobě spojuje komiku s dramatem v takových nuancích, kde mnoho scén vyznívá komicky i tragicky zároveň. Jako kdybyste od herců čekali jinou reakci, než jakou oni prezentují. Tohle se mi často nestává, ale je vidět, že tady byl dobrý scénář předán velmi dobrým hereckým přeborníkům.

Granny's House (2015) - 30 %
Není to tak hrozné, jak by to mohlo být, ale už ta vizuální stránka mě iritovala. Snímek se ale snaží o to, aby zde nějaká základní atmosféra byla, což se místy vlastně i docela daří. Ale opravdu jen místy, rozhodně ne v celém filmu. Bohužel herci moc nebaví, ani ty erotické scény nejsou nakonec moc sexy. Prostě takový normální podprůměr.

Tahle komedie rozhodně není velká pecka, ale jsou zde moment, kde to může být i vtipné. Bohužel to nepřináší ani ukázku toho, že by se tvůrci nějak moc snažili. Ty hlášky prostě nejsou dobré a spíš budete znuděni, než aby se opravdu naskytlo něco, co vás z té nudy vytrhne. Navíc je tu i trapná romance...

Queen of the Desert (2015) - 40 %
Romance, která není moc dobrá, ale chce se tvářit jako něco uměleckého, protože se jedná o životopisný snímek o jedné ženě, která byla důležitá, no hlavně pro sebe, ale je pravda, že také publikovala a očividně oslovila hodně lidí v oblasti, kam se většina z nás nedostane. Beduíni si ji prý pamatují. No, já si ji i přes zajímavé tvůrce pamatovat nebudu.

Tichá domácnost (Housekeeping, 1987) - 70 %
Tohle je příběh po tak prazvláštním vztahu mezi dvěma dívkami a jejich tetou, že jsem velkou část času jen žasnul nad tím, co se vlastně děje a jak se vztah těchto dívek a žen vyvíjí. Co mě asi nejvíc dostalo, to je skutečnost, kdy si uvědomíte, že někdy je prostě lepší, když se společnost radši na všechno vykašle, protože to, co společnost chce, nemusí být nutně nejlepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat