úterý 29. března 2016

Velký, Carol, Jarhead 3: The Siege, Made in France, Nebezpečné známosti


Velký (Big, 1988) - 90 %
Nemůžu si pomoct, ale Tom Hanks mě tu tak bavil, že prostě musím hodnotit hodně vysoko. Ale není to jen tím, jak byl skvělý, je to i tím, jak je celý příběh zaměřený, jak dovede propojit dětský a dospělý svět a jak ukazuje, že ta krása je v tom dětském. Je, akorát my se musíme naučit žít s tím, že děti prostě už nikdy nebudeme, ať chceme, jak moc chceme.

Carol (Carol, 2015) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale tenhle film je kritikou hodnocen dobře prostě jenom proto, že je dobře natočen, vypadá pěkně a je o tom, že se dvě ženy mají rádi a je to podáno přirozeně. Jenže já jsem se prostě nudil. Mně ten snímek přišel naprosto o ničem. Drama je zde podáno neskutečně přímočaře, dost se zde používá zkratka, která deformuje gradaci... Ne, tohle mě prostě nezaujalo víc jak na ten průměr.

Jarhead 3: The Siege (2016) - 40 %
Celá série není nijak zvlášť povedená, ale tomuto třetímu dílu se musí nechat, že má docela dobré akční scény, kdy skutečně máte pocit, že jste se přenesli na nějaké bojiště. Pravda, pak sice celý dojem zmrví nějaký špatný digitální efekt, ale co se dělá dělat. Skoro si to chvílemi i sáhne na ten průměr.

Made in France (2015) - 50 %
Francouzi se rozhodli, že si natočí vlastní mafiánský film ve stylu současné britské školy, kdy jde hlavně o zachování současného prostředí. Stejně ale máte pocit, že to je celkově tak nějak vytržené z reality a ve skutečnosti to až tak realistické není. Není to ultranásilné, je to jen takové průměrné. Nic víc.

Nebezpečné známosti (Dangerous Liaisons, 1988) - 60 %
Tahle verze známého příběhu mi nějak moc nesedla. Kostýmně není vůbec špatná, naopak je skvělá a umocňuje sexualitu, která je zde celkově tak nějak pokřivená, ale herecky se mi to prostě nelíbilo. Glenn Close mi ve skutečnosti přijde upozaděná a John Malkovich je na roli Valmonta pro mě podivnou, možná až příliš slizkou volbou, i když v závěru ukazuje, že si roli zasloužil.

Žádné komentáře:

Okomentovat