pátek 22. ledna 2016

Rudí, Mark of the Whip 2, Mars útočí!, How to Make Cool Home Movies, Gauneři


Rudí (Reds, 1981) - 70 %
Rozhodně zajímavý politický film, který mě ale tolik neodrovnal právě proto, že se jedná o politický film, což rozhodně není žánr, který bych za každou cenu vyhledával. Herecky je to ale skvěle zvládnuté, co je ale zajímavější, tak to je skvělá režie a forma prostřihů s výpověďmi skutečných osobností. Ono to překvapivě funguje, a to také jako dějotvorný prvek.

Mark of the Whip 2 (2010) - 30 %
Zase jeden z těch případů, u kterých si myslím, že je druhý díl lepší než první, ale pouze v případě, že první díl neuvidíte. Tady je víc nápadů, je to o něco zajímavější. Pořád je to v podstatě o hovnu, ale alespoň ta skutečnost, že se Nowicki snažil trochu dění oživit, svědčí o tom, že v sobě nějaký ten drobný potenciál mít bude.

Mars útočí! (Mars Attacks!, 1996) - 80 %
Další z mých restů. A samozřejmě, že se mi tímhle Burton trefil do noty. Má to parádní padesátkový nádech, a přitom je to moderní, zábavné a navíc je zde prostor pro skvělé herecké výkony, především pak Jacka Nicholsona, který snadno film ovládne. Bavil jsem se, smál jsem se a užil jsem si skvělý béčkový příběh.

Jak udělat levně a jednoduše filmy, které by vás mohly bavit a případně do nich zapojíte i vaše děti? Tak přesně tohle ukazuje kraťoučký snímek Roberta Rodrigueze, který filmování má skutečně jako skvělou rodinou zábavu, při které se všichni vyblbnou. Tohle je dnes na filmu krásné, už je v podstatě pro všechny. Pořád ale musíte mít nápady.

Gauneři (Reservoir Dogs, 1992) - 95 %
Už jsem ten film viděl několikrát a pokaždé mám pocit, že tam nacházím něco nového, respektive ještě více si uvědomuji, jak skvěle je celý scénář promyšlený. Ono je možné Tarantina velebit za dialogy, ale stejně tak je možné jej velebit za celou strukturu příběhu, která je naprosto skvělá, a to i přes jednoduchost celé premisy podělané akce. Mistr je prostě mistr.

Žádné komentáře:

Okomentovat