čtvrtek 21. ledna 2016

Žár těla, Nevěsta monstra, Střihoruký Edward, Eyes Wide Shut, Sledování


Žár těla (Body Heat, 1981) - 65 %
Nějak mě tenhle film nedostal, jak by mohl. Mám rád filmy noir, ale z tohohle jsem měl prostě pocit, že se víc jedná o erotický thriller, což je asi jeden z důvodů, které mi trochu vadily. Celkově se ale jedná o dobrý snímek, který má propracovaný scénář, kterému uvěříte celkový vývoj, který je přece jen překvapivý.

Nevěsta monstra (Bride of the Monster, 1955) - 60 %
Ono je to vážně tak pitomé, až je to prostě pěkné. Hlavně když vidíte snímek "Ed Wood", je pak skvělé sledovat, jak vlastně dopadl výsledek, jak Ed Wood točil a jak strašné jsou některé scény. Jenže i přesto je docela sranda se na to dívat a případně se tomu i tak trochu smát. Ty scény s chobotnicí k tomu doslova vybízejí.

Střihoruký Edward (Edward Scissorhands, 1990) - 100 %
Můžu si o některých současných filmech Tima Burtona myslet, co chci, ale je to právě "Střihoruký Edward", který mi ukázal jedinečné kouzlo tohoto tvůrce. A je to okouzlení nadosmrti. Tohle byl film, který jsem viděl snad někdy brzy po jeho premiéře, respektive když se poprvé dostal do TV a byl jsem jím tak unesen, že na mě padá nostalgie, jen uvidím název. Finále je smutné a krásné a Burton jen ukazuje, kdo je skutečná zrůda.

Eyes Wide Shut (Eyes Wide Shut, 1999) - 75 %
Tak konečně! Konečně jsem si splnil poslední rest u svého oblíbence Stanleyho Kubricka. Tomuhle filmu sem se vyhýbal, snad i kvůli tématu. A jsem rád, že jsem se na to nakonec podíval. Není to nejlepší Kubrickův film, ale jeho vizuální a herecká stránka se mi prostě líbí. A nemluvím o nahých ženách. Tohle je o tom, jak se dostat člověku do hlavy, a není to cesta pěkná, i když je bez krve. O to více je to depresivní.

Sledování (Following, 1998) - 60 %
Christopher Nolan je skvělý režisér a osobně se těším na každý jeho film, s kterým přijde. Ano, může za to hlavně "Batman", ale už jeho "Memento" mě dostalo. V případě "Sledování" jsem byl ale přece jen celkem zklamaný. I když je to vizuálně zajímavé, i když to má dobré herecké výkony a dobrý scénář, tak mě to prostě nechytlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat