pondělí 11. ledna 2016

The Muppet Movie, Fantasm, Fantom opery, Wet Wilderness, Mad Doctor of Blood Island


The Muppet Movie (1979) - 80 %
Já je prostě mám rád. Asi jak jsem naladěný na tu americkou produkci. Ale oni jsou Muppeti prostě zábavní a v tomhle filmu to dokazují. Navíc zde mají i plejádu skvělých herců své doby. Když člověk vidí Orsona Wellese, jak se změnil v tučného chlapíka, říká si, že ono to cvičení asi smysl má. No, film rozhodně dobrý, parádní jízda a skvělé jednotlivé scénky. Jako celek to až taková jedinečnost není, ten scénář má přece jen klasickou kostru.

Fantasm (1976) - 30 %
Jako i by to mohla být celkem sranda, jenže tenhle rádoby dokument o tom, jaké jsou fantazie osob, je takový hloupoučký. Některé scény mají nápad, ale nejsou dotažené do konce, alespoň v jejich explicitnosti. Ten strejda, který film provází, je pak spíše trapný než vtipný a některé jeho výstupy jsou až moc dlouhé. Jenže to, co přijde po nich, není vždy až tak zajímavé.

Fantom opery (The Phantom of the Opera, 1962) - 75 %
Parádní klasika od studia Hammer, která ukazuje, že "Fantom opery" se většinou nedá moc zkazit. Ta hudba k němu dokonale sedí, stejně jako gotické pojetí, pro které se tvůrci rozhodli i v tomto případě. Není to tak velikášské, jak tomu sluší, ale i tak jsou hudební sekvence ve skvělé rovnováze s těmi napínavými a hororovými.

Wet Wilderness (1976) - 20 %
Tak jako ukázka toho, že je možné natočit 54 minut o orálním sexu, je to celkem dobré, ale jako spojení hororu a erotiky je to spíš směšné, než cokoli jiného. Ten film se snaží i o nějaký příběh, ale nakonec jste rádi, že je to useknuto tam, kde je to useknuto. Je to vlastně jen přebíhání z jedné scény na druhou. Nic jiného.

Samozřejmě, že je to místy trochu nudné, trikově je to takové nijaké, ty masky nejsou moc dobré a většinu filmu toho není moc vidět, ale na druhou stranu se téhle filipínské produkci musí nechat, že je to prostě zábavné a jsou zde místa, která vás chytnou. Hlavně pokud máte náladu na béčko. Je zde vidět, že Eddie Romero uměl béčkové filmy točit, jen potřebo val ještě trochu prostoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat