středa 27. ledna 2016

Tootsie, A.I. Umělá inteligence, Ansatsu kyôshitsu, Dobře placená procházka, Highlander


Tootsie (Tootsie, 1982) - 90 %
Znal jsem dřív "Mrs. Doubtfire", ale tohle je prostě celkově rozhodně lepší film, který funguje po herecké stránce, ale také po stránce příběhové, kdy tohle není patetické, ani zbytečně emocionální, je to prostě takové, jak byste si přáli. Vyrovnané po všech stránkách, navíc nesmírně vtipné od začátku až do konce. Ty dramatičtější momenty ale dojem rozhodně nekazí.

A.I. Umělá inteligence (Artificial Intelligence: AI, 2001) - 40 %
Netuším, jestli by z téhle látky Stanley Kubrick vytřískal víc, ale rozhodně si nemyslím, že by natočil tak krutě přeslazený jako Spielberg. Tohle jsou přesně ty prvky, které na jeho filmech nemusím. Ta přeslazenost, která se vám snaží vnutit slzy do očí. Tady se mi ale ani nezamlouval příběh, který je možná až moc inspirovaný Pinocchiem, ale posunutím do sci-fi roviny se snaží být jiný.

Ansatsu kyôshitsu (2015) - 90 %
Pecka! Tohle je prostě styl filmu, který mi neskutečně sedí. To je důvod proč mám Japonce tak rád. Je to ujeté, je to vtipné, je to drsné, má to příběh a navíc zde jsou takové digitální triky, až je to neuvěřitelné. Mysleli byste si, že postava toho žlutého parchanta nemůže ve filmu fungovat, ale ona funguje skvěle. Parádní jízda!

Nikdy jsem semafor a jeho tvorbu nějak moc nevyhledával, ale tohle je prostě krása pohledět. Pár herců/zpěváků, kteří vám dávají tolik energie, navíc v něčem, co má dokonce i svůj příběh. Hodně jsem si to užil, hlavně i proto, že ty písně, které zde uslyšíte a které nejsou obecně známé, jsou zábavné a živé.

Highlander (Highlander, 1986) - 50 %
No do kelu... Co se mi na tomhle kdysi líbilo? Já jsem si pamatoval, že tam hrají Lambert a Connery a přišlo mi strašně cool, jak si usekávají hlavy a získávají pak energii, ale ono to je opravdu všechno, v čem je tenhle snímek zajímavý... Takže 50 % spíše z nostalgie, protože tohle už by mě teď určitě neoslovilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat