středa 6. ledna 2016

Byl jsem při tom, The Angry Red Planet, Pozdrav od juggerů, Kurýr: Restart, Landmine Goes Click


Byl jsem při tom (Being There, 1979) - 90 %
Koncert Petera Sellerse, na který jsem se velmi těšil už pěkně dlouho. A stálo to rozhodně za to. Ale není to jen o Sellersovi, který je jednoduše výtečný, ale je to i o dalších hercích, kteří zde hrají, a také o absurdním příběhu, který je ale podán způsobem, jenž vás okouzlí a dostane vás. Zase trochu jiná variace na prostoduchého člověka.

The Angry Red Planet (1959) - 70 %
Ne, rozhodně to není skvělý film a místy je hodně naivní, ale stejně je v něm takové kouzlo, které prostě musím ocenit. Některé ty trikové scény, hlavně použití toho červeného filtru a následně celkové zkreslení, ty vtipné loutky, tohle všechno vede k tomu, že se mi snímek prostě musel líbit. Krásné dílko levné filmařiny, ale se srdcem.

Pozdrav od juggerů (The Blood of Heroes, 1989) - 60 %
Mám rád Rutgera Hauera. Mám rád filmy, které se nebojí explicitnosti. A mám rád akční filmy. V tomhle případě se v podstatě jedná o gladiátorské zápasy, které trvají až do konce. Jenže stejně si nemůžu pomoct, prostě mě to nebavilo tolik, jak bych si myslel, že mě to bude bavit. Ono je to možná tempem, možná stylem, který mi k tomu ale přitom seděl... Nevím. Dobré, ale neohromilo mě to.

Kurýr: Restart (The Transporter Refueled, 2015) - 20 %
Proč? Vážně nechápu, proč bylo něco takového natočeno. Nemá to ani trochu příběhovou zajímavost předchozí trilogie. Hlavně to tedy nemá Jasona Stathama, který je prostě nenahraditelný. Ray Stevenson by fajn, měl jednu dvě dobré scény, sem tam to chtělo vypadat docela cool, ale tohle už je něco, co prostě nedovede ničím upoutat.

Landmine Goes Click (2015) - 40 %
Je to škoda, že to nakonec není takové, jak jsem si to představoval. Mohlo to být ještě trochu drsnější. Takhle mi to opravdu přijde jen jako hra. Nějak jsem z toho necítil depresi, i když by tam být měla. Tohle je snímek, který je ale rozhodně drsný, a pokud něco podobného uvidíte poprvé, zanechá to na vás dojem. Ta anabáze s minou mi ale přijde celkově spíš směšná a s nevyužitým potenciálem.

Žádné komentáře:

Okomentovat