sobota 23. ledna 2016

Tři bratři, Gangster Ka: Afričan, Amblin', Austin Powers: Špionátor, Policajt v Beverly Hills


Tři bratři (Tre fratelli, 1981) - 65 %
Co musím na tomto filmu - kromě výborných hereckých výkonů a scén se starci - ocenit, to je skutečnost, jak si skvěle zvolil režisér formu a jak do příběhu vkládá scény, které se zdají až snové, scény toho, jak by to všechno mohlo být, kdyby... Jako dějový prvek je to velmi zajímavé a sem tam vás to vytrhne z nudy.

Gangster Ka: Afričan (2015) - 75 %
Je to přece jen malinko slabší než první film, ale hlavně v tom, že to již není tak akční a není tu tolik drsných scén. Jsou zde scény, kdy stojí opravdu za to se jim zasmát, protože jsou vtipné, ale opět převažují scény, kdy na vás padá tíha toho, že vlastně není možné dosáhnout spravedlnosti, že ta mrcha je přesně tak slepá, jak se říká a ještě víc. Ten prázdný konec zamrzí.

Amblin' (1968) - 70 %
Můžu si o Spielbergovi a jeho filmech myslet, co chci, ale když se dívám na jeden z jeho prvních snímků, podle kterého se pak jmenuje i jeho produkční společnost, tak si uvědomuji, že ten člověk umí neskutečně pracovat s obrazem. Právě díky absenci slov to v tomhle filmu hodně oceníte a uvědomte si, že i tímhle způsobem je možné vyprávět zajímavý příběh, který vám něco řekne o lidech.

Austin Powers: Špionátor (Austin Powers: International Man of Mystery, 1997) - 60 %
Tak jsem ani nevěřil, že se k téhle sérii ještě někdy dostanu. Nakonec se ale zadařilo a já jsem se na tuhle komedii konečně podíval. Je to místy docela vtipné a některým hláškám jsem se skutečně zasmál, hlavně proto, že ten humor je krásně dětinský, což mi chvílemi prostě sedělo. Jako celek je to ale prostě strašná blbina.

Policajt v Beverly Hills (Beverly Hills Cop, 1984) - 60 %
Doháním resty, které mám, a jak se ukázalo, tohle e jeden z nich. V televizi jsem tuhle akční komedii nejspíš sem tam zahlídnul, ale ne celou a nenechalo to ve mně mnoho. Teď jsem konečně snímek viděl celý a musím uznat, že je to místy celkem fajn a Eddie to dobře táhne, ale fajn, nic moc víc jsem v tom neviděl. Až na tu skvělou melodii, kterou zná snad každý díky žabákovi.

Žádné komentáře:

Okomentovat