pátek 8. ledna 2016

Apokalypsa, Hunger Games: Síla vzdoru 2. část, 90 Minutes in Heaven, Flutter, Water Power


Apokalypsa (Apocalypse Now, 1979) - 100 %
Těšil jsem se na ten snímek, hodně jsem se na něj těšil už dlouhou dobu. A nezklamal mě ani trochu. Viděl jsem režisérskou verzi, která je extra dlouhá, ale stojí za to. Tohle je krásná ukázka válečného šílenství, které se mění na cestu do hlubin lidské duše. Temné, neskutečně temné se skvělými hereckými výkony a úchvatnou režií.

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (The Hunger Games: Mockingjay - Part 2, 2015) - 65 %
I když jsem z kina odcházel rozčarovaný, protože si pořád myslím, že film nemel vhodnou gradaci a jen některými scénami útočil na efekt - tohle se přece jen hodně pozitivně podařilo v podzemní scéně, v její nejdramatičtější části - tak si myslím, že jsou zde ta sociálně-kritická témata akcentována dobře a u filmu je možné přemýšlet. Nakonec ta romance končí trochu hloupě a bez potřebného náboje, ale to se dá snést.

90 Minutes in Heaven (2015) - 5 %
Dvouhodinový film, v kterém se nám představitel Anakina Skywalkera snaží namluvit, že síla je vlastně bůh a víra v něj. Je to tak otřesně propagandistické, že se na to prostě nedá dívat, navíc je to často nasvětlené, jako kdyby se bůh pořád díval. Ne, já opravdu nesnáším křesťanské filmy. Je to jak nábor pro fanatiky.


Flutter (2011) - 40 %
Když se na to podíváte trochu s odstupem, tak je zde i docela dobrá myšlenka, celkem zajímavé postavy, ale nějak to na mě nezapůsobilo tak, jak by mohlo. V tomhle případě už mi přijde trochu lepší film "13: hra smrti". Tohle je proti tomu takový jednodušší čajíček, který může nadchnout, ale taky neoslovit.

Water Power (1977) - 65 %
Zdá se skoro až překvapivé, že kolem takové úchylky je možné vystavět relativně funkční thriller. Naplno se ale ukazuje, že pornografie, respektive hardcore erotika může být součástí filmu a umocnit zážitek, nikoli jen jitřit fantazie a sloužit jako něco, co motivuje k onanii. Jenže tohle jsou spíše výjimky než pravidlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat