sobota 30. ledna 2016

Fitzcarraldo, A Christmas Eve Miracle, Absolutely Anything, Highlander: Zúčtování, Karamazovi


Fitzcarraldo (Fitzcarraldo, 1982) - 70 %
Na tomhle filmu se musí obdivovat to, že do toho tvůrci vůbec šli. Kinski byl šílenec na první pohled, ale Herzog mu skvěle sekundoval. Z jejich zvláštního uměleckého vztahu pak vzešlo něco, co je geniálně šílené, anebo šíleně geniální. Přeprava parníku přes hory je neskutečnou ukázkou toho, že skutečně v podstatě jakákoli umělecká vize je realizovatelná.

A Christmas Eve Miracle (2015) - 25 %
V podstatě se jedná o snímek, který nějakým způsobem, hlavně místem, navazuje na film "A Magic Christmas", ale je to ještě hloupější, ještě patetičtější než předchozí film a v tomhle smyslu už to v podstatě nemá co nabídnout a je to celkem hloupoučké a samoúčelné. Tohle už nezapůsobilo ani vánoční atmosférou.

Absolutely Anything (2015) - 80 %
Ten nápad sám o sobě až tak originální není, ale pojetí, jakým je podán, to je skvělé. Simon Pegg je prostě skvělý komik a tady to předvádí naplno. Byl mu dán super příběh a on ho využil, jak jen mohl. Kate Beckinsale mi zase jednou přišla fajn a trikově je to taky povedené. Krásně banální film, u něhož jsem se skvěle bavil.

Highlander: Zúčtování (Highlander: Endgame, 2000) - 15 %
Když vezmete sérii její nejsilnější stránku, je celkem jasné, že celou sérii pošlete do kopru. A tak série "Highlander" přišla o Christophera Lamberta, který byl tou poslední ozdobou. Ale on už tenhle film opravdu nestojí za nic a je to jen hloupá ukázka toho, jak se celkem zajímavý nápad rozplyne v blábolech.

Karamazovi (2008) - 80 %
Tak musím přiznat, že tohle divadlo by mě docela bavilo. Petr Zelenka dostal k ruce skvělé herce, což se nádherně projevilo na tom, jak celý film zvládli. Samotná forma je ale ozdobou tohoto filmu, který vlastně není ničím jiným než divadelní hrou v nečekaných exteriérech nefungující továrny. Silné, niterné, krásné divadlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat