sobota 9. ledna 2016

Stoupat jak dým, Mistress America, Ronaldo, The Stanford Prison Experiment, TNT Jackson


Stoupat jak dým (Up in Smoke, 1978) - 65 %
Na svůj věk je to pořád docela dobrá komedie, spíše je na tom zarážející to, že už byl někdo něco takového schopen natočit tenkrát a od té doby se tenhle hodně specifický žánr nevyvinul. Ta dvojice je taková správňácká a opravdu je možné jim fandit, stejně jako je nesnášet. Místy jsem se docela zasmál, v což jsem doufal.

Mistress America (2015) - 50 %
Postavy jsou opravdu docela dobré, ale mě to v tomhle případě prostě nestačilo. Díval jsem se na ně, sem tam mě zaujala nějaká ta průpovídka, nějaké motivace postav, ale v celkovém kontextu mě ten příběh prostě nebavil. I přesto, že se to postavy snažily zachránit, přišel mi příběh v konečném důsledku klišovitý.

Ronaldo (Ronaldo, 2015) - 40 %
Takový celkem obyčejný dokument o jednom sportovci, který je považován za nejlepšího ve svém oboru. Nebo za jednoho z nejlepších. Na tom dokumentu ale nevidím nic zázračného. Prostě ukázka toho, jak se z celkem obyčejného kluka může stát skvělá marketingová značka. Ale tak skvělý fotbalista je to pořád. Ale já jsem prostě víc naladěný na Messiho.

Docela jsem se bál toho, že nebude moc k uvěření to, jak se experiment gradoval, ale povedlo se to tvůrcům hodně dobře, stejně jako se jim povedlo skvěle zachytit motivace jednotlivých postav. Nakonec si ale přece jenom řeknete, zda to celé mělo nějaký hlubší smysl. A ono nemělo, stejně jako některé experimenty někdy prostě nemají.

TNT Jackson (1974) - 60 %
Fajn akční béčko, na kterém zaujme to, co se očekává. Jsou zde pěkné ženy, jsou zde celkem ucházející, i když nijak skvělé souboje, a je zde dostatek akce. Nejvíc ale asi zaujmou zpomalené záběry, které jsou místy skutečně vhodně atmosférické. Jinak jsem ale v soubojích a v explicitnosti čekal ještě trochu víc. Prostoru pro méně ale bylo také hodně.

Žádné komentáře:

Okomentovat