neděle 31. ledna 2016

Gándhí, Cut Snake, Highlander 5, 'Necromania': A Tale of Weird Love!, Sugarlandský expres


Gándhí (Gandhi, 1982) - 100 %
Jestli by měl životopisný film nějak vypadat, tak takhle. Je to snímek, který vypráví život zajímavé osobnosti, prostřednictvím tohoto života je předávána určitá filosofie, a navíc je to natočeno ve velkolepém stylu a v některých scénách je to doslova dech beroucí. Navíc je tu neskutečný Ben Kingsley v hlavní roli.

Cut Snake (2014) - 25 %
Ono to vlastně není až tak špatné a je mi jasné, proč se to někomu může líbit, ale mně se to bohužel nelíbilo a film mě prostě spíše odradil než cokoli jiného. Ta hraná drsnost se mi tady nelíbila, a tak jediné zajímavé byla opravdu jen ta nevšední romance, která se ve filmu pořád ještě nevidí. Jinak ale nic.

Highlander 5 (Highlander: The Source, 2007) - 20 %
Příběh je strašná splácanina a tahle série se řadí k tomu nejhoršímu, co jsem kdy viděl. Sem tam je v tomhle filmu sem tam docela dobrý nápad, ale celkové provedení ho stejně zabíjí, takže je z toho kulové. Absence Lamberta už je tím posledním hřebíkem do rakve série, která měla opravdu jen dobrý nápad.

Ty body jsou hlavně z úcty k Edu Woodovi, kterého prostě obdivuji a docela zírám, kam až to dotáhl v té snaze točit filmy. Tohle je takové lehčí porno, kde nejsou až tak šokující záběry, ale nějaké ty detaily se přece jen najdou, což k pornu patří. Má to pár kulis satanského hororu, ale z hororu to nakonec nemá vůbec nic.

Sugarlandský expres (The Sugarland Express, 1974) - 40 %
Já vím, že moje nechutenství k některým příběhům Stevena Spielberga je velké, ale tohle mě v jeho podání prostě nebavilo. Mám z toho jednoduše pocit, že si Spielberg stanovil určité hranice, které nechce překročit, a tak sám se a své filmy někdy dost limituje. Tohle je dle mého názoru ten případ. Silné drama se mění v unavenou a ukřičenou jízdu po silnici.

Žádné komentáře:

Okomentovat