neděle 17. ledna 2016

Loulou, Trabantem Jižní Amerikou, The Omega Man, Necro Files 2, Love


Loulou (Loulou, 1980) - 55 %
Nevím, co jsem od tohoto filmu očekával, ale podle všeho ne to, co jsem dostal. To herectví, které místy vypadalo hodně improvizovaně, stejně jako režie, mě prostě nedostalo, a to je pravda, že byl Gérard opravdu hodně dobrý. Několikrát jsem se přistihl u toho, že mě vlastně ani dění moc nezajímalo a já jsem koukal jinam. Tohle nesvědčí o tom, že by mě film dostal.

Asi jsem si měl rovnou na začátek pustit tuhle seriálovou verzi. Dohromady celkem pět hodin cestopisu po Jižní Americe v trabantech. Není to už tak strhující a je to místy trochu hluché, ale stejně si nemůžu pomoct, ty lidi mě baví. A ta spousta nepoužitých scén, které se nedostaly do výrazně kratšího filmu, stojí za to vidění, protože celkově dokresluje atmosféru a vztahy.

The Omega Man (1971) - 75 %
Nemůžu si pomoct, ale já mám tenhle příběh, který většina lidí bude znát jako "Já, legenda" prostě rád. To, že se v závěru změní v něco, co už se mi tak nelíbí, je další věc. Ale myšlenka posledního muže na zemi je skvělá. Charlton Heston mi v téhle roli dokonale sedl a já jsem si celou tu jeho cestu užil. Chtěl bych, aby to na konci probíhalo jinak, ale za to už může tak trochu Matheson.

Necro Files 2 (2003) - 25 %
Kdyby tohle byl první film, tak je to mnohem lepší než ten skutečně první film v téhle série. Je to obrazově kvalitnější, příběhově sice stejně blbé, ale ti herci nejsou až tak otravní, je zde víc erotiky a skoro se zdá, že ty masky jsou trochu lepší. Jasně, pořád je to strašná srágora, ale už trochu snesitelnější.

Love (Love, 2015) - 45 %
Gaspar Noé sice ukázal, že pornografie může být součástí relativně mainstreamového filmu s příběhem, ale taky ukázal, že to bude asi chtít i nějaký děj nebo ještě navíc, aby to nevypadalo opravdu jen jako snaha šokovat a ukázat, co ještě většina diváků v kině neviděla. V tomhle směru opravdu ukazuje zajímavé momenty s výraznou fixací na penis.

Žádné komentáře:

Okomentovat