neděle 10. ledna 2016

Cvok, The 33, Zapomenutý ostrov, Tři králové, Sexy párty


Cvok (The Jerk, 1979) - 75 %
Až s tímhle filmem jsem si uvědomil, že vlastně pořádně filmografii Steva Martina neznám. Jsem rád, že jsem se k filmu "Cvok" dostal, protože to je parádně ujetá podívaná, která ukazuje, že ten člověk má smysl pro humor a taky měl skvělé nápady na gagy, což se v tomhle případě rozhodně ukázalo. Bavil jsem se.

The 33 (2015) - 60 %
Čekal jsem, že to bude o něco více patetické, což nakonec nebylo, ale na druhou stranu zde nebyly ani ty emoce, které jsem očekával. Co se mi líbilo, to bylo herectví celkem velkých jmen, kteří se nechali spíše zastínit samotnou záchrannou misí. Nechtějí vyčnívat, a to se mi na jejich výkonu hodně líbilo.

Zapomenutý ostrov (The Land That Time Forgot, 2009) - 20 %
Asi přesně to, co se dalo od tohohle filmu očekávat. Nepříliš pěkné efekty, na což se dá zvyknout, protože těch počítačových triků je kolem tolik, že by se z toho jeden posral. Ale o tom je současný film. Tohle má ale problém v příběhu a v hercích, což jsou aspekty, které tady v tomhle případě nefungují, nudí a obtěžují.

Tři králové (Three Kings, 1999) - 75 %
Nikdy v minulosti jsem tomuhle film vlastně nedal šanci, a tak jsem rád, že jsem se na něj dostal teď, Má v sobě rozhodně něco, co vás prostě bude bavit. Je to jeho komplexnost, jeho síla jak v humoru, tak i v tom, že se jedná o válečný film. Ale David. O. Russell ukazuje především sílu svých postav, které jsou jednoduše dobře napsané.

Sexy párty (Van Wilder, 2002) - 45 %
Ale jo, místy je to docela sranda a je na tom vidět, že se to svezlo na vlně oblíbenosti sprostých teen komedií, které se začaly objevovat na přelomu tisíciletí ve větší míře. Není to nijak překvapivé, ta romance v tom je skoro zbytečná, bez toho by postava Van Wildera fungovala také a možná i lépe. Je to tak nějak poplatné klasickým romanticko-komediálním kostrám.

Žádné komentáře:

Okomentovat