pátek 29. ledna 2016

Bistro, Konkurs, A Magic Christmas, Highlander 3, Roger Waters The Wall


Bistro (Diner, 1982) - 80 %
Dvě hodiny konverzace v jednom bistru? Ne, zas tak jednoduché to není, ale i kdyby ano, jsem si skoro jistý, že Levinson by zrovna s těmihle herci dovedl natočit něco, co by bylo zajímavé a zábavné. Celá herecká parta se neskutečně snaží a je na nich vidět, že měli ambice stát se skvělými herci. Některým z nich se to skutečně povedlo, někteří bohužel zapadli.

Konkurs (1963) - 60 %
Ve spojení "Kdyby ty muziky nebyly" a "Konkurs" vychází "Konkurs" přece jen o něco lépe, je zábavnější a takový nějak celkově bezprostřednější, i když je vidět, že některé scény rozhodně nejsou improvizované. Možná žádné. Z celého filmu ale čiší krásná lehkost a půvab hudby, která se zde prezentuje, stejně jako schopností pánů Suchého a Šlitra.

A Magic Christmas (2014) - 40 %
Další vánoční film. Začíná toho být trochu moc, ale člověk si nemůže dát pauzu, když se toho na něj hrne tolik. A ani nechci. Jsem zvědavý, jestli někdo přijde s nějakým pěkně originálním. Tohle zase tak originální není, ale má to alespoň tu fajn vánoční a rodinou atmosféru, kterou rozhodně oceňuji. Ale to je tak nějak standard.

Highlander 3 (Highlander III: The Sorcerer, 1994) - 25 %
Tohle opravdu nemá čím oslovit. Je to jen opakování některých scén z prvního film u s tím, že je zde pak příběh, který se je snaží dát dohromady trochu jinak. Flashbacky jsou příšerné, efekty taky, herecky je to standard, ale ani mě nijak moc nevytrhla jinak celkem hezká erotická scéna. Záporák fajn, ale tady prostě není nic, proč by se pokračování dalo opravdu opodstatnit.

Roger Waters The Wall (Roger Waters the Wall, 2014) - 70 %
Ta projekce je nádherná a je vidět, že to měl Roger Waters promyšlené, stejně jako lidé, kteří na tom s ním spolupracovali. Možná, kdybych to viděl naživo - ale možná taky ne - by mě to ohromilo, ale takhle si pořád říkám, že to nepřekonalo ten požitek, kdy jsem si poprvé pustil album Pink Floydů. To mě dostalo do kolen.

Žádné komentáře:

Okomentovat