neděle 3. ledna 2016

Moje skvělá kariéra, Žoldák: Legie zkázy, The Muthers, The Nutcracker Sweet, The Last: Naruto the Movie


Moje skvělá kariéra (My Brilliant Career, 1979) - 80 %
Australské filmy té doby se nezaměřovaly pouze na původní obyvatelstvo a nebyly to taky jen pořádné krváky. Mezi tím rostlo i něco jiného, něco, co ukazovalo, že film v Austrálii může být skutečně různorodý a myšlenkově může snadno konkurovat filmu mezinárodnímu. V tomhle případě to platí rozhodně. Je to univerzální příběh, ale přesto krásně využívá australské prostředí.

Žoldák: Legie zkázy (Soldier, 1998) - 40 %
Ani nevím, co to vlastně mělo být. Snaha svést se na oblíbenosti Kurta Russella? Nebo na oblíbenosti sci-fi? Udělat velký film, který je ve skutečnosti hodně malý? Fakt nevím, protože se to v konečném součtu nepovedlo a tenhle "velkofilm" je mnohem méně zábavný než třeba "Univerzální voják", který má podobné východisko.


The Muthers (1968) - 20 %
Já fakt nevím, jestli se mám tomuhle filmu smát, anebo nad ním brečet. Jako já jsem věděl, že v sexu mám ještě mezery, ale tady jsem zjistil, že všechno dělám špatně. Podle všeho si musím při souloži nechat trenýrky, ženu jen položit na sebe a pak se musíme navzájem třít. Tohle je opravdu neskutečně stupidní podívaná, kterou zachraňují - ne, zachraňují ne, ale jsou tam zajímavá - krásná ňadra.

The Nutcracker Sweet (2015) - 40 %
Taková klasická pohádka v peruánském provedení. No, co si budeme namlouvat, země původu mě zaujala mnohem více než celý film. Je sice hezké, že se i zde snaží o 3D animaci, ale ty tradičnější 2D pasáže vypadaly mnohem lépe. Je škoda, že se tvůrci nechají tak moc strhnout tím, co letí. Já si pořád myslím, že i pro 2D animaci je dost místa. Ale co se dá dělat. Peníze vládnou trhu.

Když jsem si to pustil, tak jsem si uvědomil, že jsem vlastně neviděl jediný díl anime ani žádný film. Naruta znám jen prostřednictvím mangy, která si u mě postupně vydobyla dobré postavení a mám tuto mangu rád. Film mě překvapil, jak má výbornou romantickou i akční rovinu, což jsem v případě Naruta nečekal. I jako nefanoušek tohoto anime jsem se bavil.

Žádné komentáře:

Okomentovat