středa 13. ledna 2016

Obyčejní lidé, Vykolejená, Criminal Activities, Saul: The Journey to Damascus, Sexy párty 2


Obyčejní lidé (Ordinary People, 1980) - 80 %
Krásná ukázka toho, co to znamená, respektive neznamená spokojená rodina. Ano, je to o tom, že se lidé musejí vyrovnat s katastrofou, ale stejně tak je to o tom, že se s ní vyrovnat nedokážou. Lidé dokážou fungovat na tom, že mají něco zažitého, mají určitý stereotyp a na základě něho fungují. Když se jim ho snažíte narušit, zakuklí se. A pokud jim ten kokon rozbijete, můžete ho zničit a zničíte tak všechno.

Vykolejená (Trainwreck, 2015) - 40 %
Já nevím, co to se mnou je. Ale tohle je celkem funkční komedie-drama-romance ale mě to prostě nebavilo. Amy Schumer prezentuje postavu, kterou jsem mohl až příliš snadno nesnášet, což se mi dělo v podstatě celou dobu. Světlým momentem byl závěr, kde mě bavila. Největším pozitivem byl ale rozhodně LeBron James, který má parádní komediální talent.

Criminal Activities (2015) - 55 %
Není to úplně dokonalý snímek, ale ukazuje se, že Jackie Earle Haley nebude až tak špatný režisér a docela se mu daří udržet dění pohromadě, gradovat ho a nakonec i odhalit celkem efektně karty. Není to dokonalé, to rozhodně ne, ale herci jsou celkem přijatelní a v rolích, které se od nich očekávají, jsou dobří.

Tak nějak celkem klasický biblický příběh, který by byl vlastně celkem fajn, kdyby to tolik neodkazovalo na boha a na Ježíše. Některé ty scény s Ježíšem jsou jednoduše trapné. Ale nedá se nic dělat, ke křesťanské mytologii tohle patří. Rozhodně to ale neznamená, že by mě to mělo hned odrovnat a já z toho byl nadšený.

Sexy párty 2 (Van Wilder 2: The Rise of Taj, 2006) - 30 %
No, proč je tohle pokračování je asi jasné už z názvu, ale tady už nemá smysl mluvit o nějaké kvalitě nebo návaznosti. Prostě je tu jen postava Taje, který se přesouvá do Evropy, kde se snaží utáhnout celý film, což se mu opravdu nedaří, až na to, že je tu pár zábavných scének. Ale opravdu jen pár. Většinou se vykrádá žánr teen komedií.

Žádné komentáře:

Okomentovat