pondělí 25. ledna 2016

Trop tôt/Trop tard, Navždy, Austin Powers - Goldmember, Policajt v Beverly Hills III, Jail Bait


Trop tôt/Trop tard (1982) - 25 %
Sehnat tenhle v podstatě nesehnatelný film bylo stejné utrpení, jako se pak na něj koukat. Tohle je jako něco, co natočí skoro každý. Nemůžu si pomoct, ale natáčet všechno, co kamera vidí, pak k tomu dát nějaké dokumenty významný osobností jako čtený podtext, to mi nepřijde jako umění, ať už to divákovi něco sdělí, nebo ne.

Navždy (Always, 1989) - 45 %
Tak nějak už od začátku je jasné, na co tenhle film bude cílit. Na vaše emoce. Popravdě jsem před jeho zhlédnutím ani nevěděl, že Steven Spielberg něco takového natočil. Důvod je asi celkem prozaický. Tohle prostě není film, který by zásadně vynikal, i když scény ve vzduchu jsou dobré. Jako romance je to ale klasicky kýčovité a slzopudné.

Austin Powers - Goldmember (Austin Powers in Goldmember, 2002) - 60 %
Pořád je to sranda a některé vtipy jsou pořád geniální. Vtipy s titulky se prostě povedly a naprosto mě odrovnaly. Hlavně to provedení je prostě pecka, stejně jako celková atmosféra, kterou se daří dobře držet. Nakonec to má i vývoj, který není až tak překvapivý, ale i ten pobaví. Jo, jestli bude čtvrtý film, jsem celkem zvědavý.

Policajt v Beverly Hills III (Beverly Hills Cop III, 1994) - 55 %
Je to fajn, ale přece jen už je to třetí díl a není to žádná pecka. John Landis se snímku chopil celkem dobře, ale už je to vážnější, už to nemá tak moc odlehčený tón, jako měla dvojka, která se rozhodně povedla nejvíce. Tohle je taková sázka na jistotu, kde jsou skutečně zlí záporáci, lidé umírají a navíc se to odehrává v zajímavém prostředí.

Jail Bait (1954) - 60 %
Tak jsem asi opravdu čekal něco, co bude hrozné, ale ono tohle vůbec není špatné. To je tak, když si uděláte o Edovi Woodovi obrázek podle Burtonova filmu. Ona je ta skutečnost jiná. Tohle je klasicky béčkové, na svou dobu standardně natočené se snahou alespoň trochu zasáhnout tím, co se ve filmu vlastně děje.

Žádné komentáře:

Okomentovat