úterý 26. ledna 2016

Zlaté časy na Ridgemont High, A Christmas Star, Amistad, Vlasy, Pomoc!


Zlaté časy na Ridgemont High (Fast Times at Ridgemont High, 1982) - 70 %
Ale jo, tohle je film o dospívání, který není patetický, který je zábavný a přitom dovede být i vážný v takových momentech, kdy je to skutečně potřeba. Tahle generace mladých herců se nakonec ukázala jako zajímavá, i když těch skutečně velkých hereckých osobností z ní vyrostlo málo. Jako kdyby jim tohle období slušelo nejvíce.

A Christmas Star (2015) - 20 %
Takový hodně nepovedený vánoční příběh, který strašně chce sázet na děti, na Vánoce a na to, jak vánoční kouzlo a to dětské kouzlo dovedou člověka na konci změnit, i když je to pěkný hajzl. Jeden světlý moment ale film měl, a to píseň na konci, která měla skutečně velmi dobré podání, a užil jsem si ji. Příště rovnou bez toho filmu před ní.

Amistad (Amistad, 1997) - 70 %
Ten film by měl tak krásný konec ve chvíli, kdy skončí soud, ale ne, Spielberg to musí dotáhnout do té své patetické dokonalosti. Z toho by se jeden posral. Přitom tu má naprosto geniální scény. Když si celou dobu myslíte, jak celou dobu filmu vládnou McConaughey a Hounsou, tak najednou přijde Anthony Hopkins, aby vám dokázal svoje jedinečné mistrovství. To je člověk, který umí patos podat tak, abyste mu věřili. Jeden z mála.

Vlasy (Hair, 1979) - 80 %
Konečně se dostávám trochu více k tvorbě Miloše Formana a musím říct, že začínám být hodně nadšený. Na tenhle muzikál jsem se hodně těšil. A nezklamal, ani trochu. Má to skvělé hippie písně, má to skvělou protiválečnou atmosféru a naprosto geniální závěr, kde nevíte, jestli se smát nebo jen kroutit hlavou. Paráda.

Pomoc! (Help!, 1965) - 100 %
V případě Beatles prostě nemůžu být objektivní, tohle je láska na celý život. Jenom zazní nějaká jejich písnička a ve mně se rozhostí takový příjemný pocit nostalgie a krásného požitku zároveň. Navíc tenhle film je prostě nádherná absurdní sranda, kde si postavy hlavně hráli než cokoli jiného. A na tohle slyším. Navíc je to špionážně akční.

Žádné komentáře:

Okomentovat