čtvrtek 28. ledna 2016

Cesta, Říše slunce, Highlander 2 - Síla kouzla, Jem and the Holograms, Kdyby ty muziky nebyly


Cesta (Yol, 1982) - 60 %
I když je celkem vidět, v čem je tenhle příběh silný, že je zde podtrženo, jak problematická společnost je, stejně jako je problematické v ní žít a snažit se žít s lidmi pod dohledem nefunkčního státu, nějak jsem se nemohl přimět, aby mě snímek bavil a abych o něm přemýšlel. Přesto se jedná o velmi kvalitní produkci, která mě akorát neoslovila.

Říše slunce (Empire of the Sun, 1987) - 60 %
Steven Spielberg není můj oblíbenec a tenhle film na tom nic nezměnil. Dříve jsem ho neviděl, až nyní. A musím ocenit, jak se skvěle podařilo zachytit dobu i prostředí. Na to má Spielberg dar, stejně jako na to, aby vystavěl příběh. Tentokrát je i celkem temnější, než obvykle, ale stejně mě to za srdce nechytlo. Christian Bale ale už tehdy ukázal svoje kvality.

Highlander 2 - Síla kouzla (Highlander II: The Quickening, 1991) - 50 %
Tak jo, myslím, že tahle série už mě opravdu nemá čím oslovit. Tohle ještě šlo, až na tu strašnou debilitu s tím, že jsou mimozemšťané. Ale kam se tohle ještě může vyvinout? Ne, nejspíš opravdu nikam. Tady jsou alespoň zajímaví herci, na kterých to stojí, sem tam dobrý efekt, ale jinak už opravdu nic moc. Takový zbytkový závan 80. let.

Jem and the Holograms (2015) - 50 %
Neskutečně předvídatelný vývoj filmu, který je až příliš roztahaný na to, co chce říct, protože neříká naprosto nic nového. Je tu velké množství slabých stránek, ale pak tu jsou ty holky, které jsou fajn, vizuální stránka, která se mi líbila, a také hudba, která je prostě dobrá. Je to moderní, je to fajn a za mě si to na ten průměr sáhne.

Kdyby ty muziky nebyly (1963) - 50 %
Nebudu si na nic hrát. Tohle mě prostě moc neoslovilo, i když alespoň na ten průměr si to podle mě sáhne. Jsou zde dobré momenty, především v celém tom herecky nehereckém podání, kdy Jan Vostrčil je prostě skvělý a musím uznat, že hudebně skutečně budete mít pocit, že to je dobré a že to není jen nahrané.

Žádné komentáře:

Okomentovat