sobota 2. ledna 2016

Real Life, Mládí, Rudá planeta, Bikini Shop, Saturn 3


Real Life (1979) - 70 %
Asi jsem čekal možná ještě trochu víc, ale prostě to ukřičené finále už mi trochu vadilo, i když chápu jeho význam a smysl. A ono to má svou sílu, stejně jako celý film, který ukazuje posedlost televizí i posedlost lidským životem. Tedy lidským životem někoho jiného. Dnešní televize už jdou podstatně dál a ještě více degradují lidskou osobnost.

Mládí (Youth, 2015) - 85 %
V první řadě je to skvělé představení tří herců v hlavní roli, kdy Rachel je přece jen trochu zastíněna dvěma hereckými legendami. Jako kdyby Michael Caine trochu hrál sebe, kdy i po osmdesátce má tolik síly a jako kdyby byl bez jediné vady na zdraví. Oba mají na to, aby s klidem utáhli celý film a Sorrentino jim ještě dodává styl a vizuální krásu. A ano, za hodně může i Švýcarsko.

Rudá planeta (Red Planet, 2000) - 30 %
Opravdu bylo potřeba na Mars házet robota? To to prostě nemohli udělat s nějaký mimozemšťanem? A není to celé vlastně jen romance o dvojici, která se k sobě absolutně nehodí? Nebýt té sexy scény na začátku, tak mě tenhle film ani nechytne, ale Carrie-Anne na to rozhodně měla. Tenhle film ne. Srovnání s takovým "Marťanem" si ani nezaslouží.

Bikini Shop (The Malibu Bikini Shop, 1986) - 45 %
Škoda, že to nebylo vtipnější. Anebo tu nebylo ještě více nahotinek. Ale zase je fajn, že tahle komedie drží celkem pohromadě. A co si budeme povídat, za podobnou komedii by v současné době možná byli diváci rád. Svědčí jí i ten osmdesátkový look, ale nic ohromujícího to není a bohužel jsem se nesmál tak moc, jak bych chtěl.

Saturn 3 (Saturn 3, 1980) - 55 %
To zpracování je hodně zaměřeno na robota, ale za to se ho povedlo skvěle zvládnout technicky i vizuálně. Ale přitom je tady důležitý i příběh. Jenže tak nějak v tom prostředí zaniká celkový sci-fi dojem z toho, co je prezentováno. Přitom propojení člověka a robota je zde podáno skutečně skvěle, i když může místy vyznívat směšně, ač rozhodně ne úmyslně.

Žádné komentáře:

Okomentovat