pátek 10. dubna 2015

Stroj času, Vesničko má středisková, Hercule Poirot: Vosí hnízdo, Two Night Stand, Big Driver


Stroj času (The Time Machine, 1960) - 85 %
Tyhle staré sci-fi filmy jsou prostě nádherné. Ano, jsou všechny hodně naivní, ale to, že byly točeny v barvě, to, že se tvůrci snažili o nějaký ten skutečně vědecký smysl, to je na tom krásné. Ano, mohl za to skvělou předlohou už Wells, ale tohle je provedení, které baví. Navíc, jakmile dojde na Morloky, je to podívaná vskutku děsivá.

Jeden z mých českých, zamilovaných filmů. I když jsem se dřív na české filmy moc nekoukal, tak tenhle patřil k čestným výjimkám a já jsem si užíval každé jeho opětovné zhlédnutí. Tohle platí i do současnosti. A přesto, že většinu vtipů znám, stejně mě dokáží pořád pobavit. To, jak herci hrají, jaké situace zde jsou, to je prostě jedinečné.

Hercule Poirot: Vosí hnízdo (Agatha Christie's Poirot: Wasps' Nest, 1991) - 85 %
Napsat detektivní příběh o tom, že se řeší případ, který se ve skutečnosti ještě nestal, to je prostě ukázka mistrovství. Hlavně ve chvíli, kdy takový detektivní příběh skutečně funguje. Agatha jej svěřila geniálnímu Poirotovi - komu také jinému - a do filmu byl tento příběh výtečně převeden. Krásná ukázka toho, jak je možné točit detektivku bez vraždění.

Two Night Stand (2014) - 60 %
Jasně, je to jen taková nablblá romantická komedie, která nějak zásadně nepřekvapí. Ale o to asi ani moc nešlo. V tomhle případě je naprosto zásadní, že byli vybráni skvělí herci. To se skutečně podařilo, protože ústřední dvojice se k sobě skvěle hodí. Prožil jsem si tu jejich romanci s nimi, a tak mě ani ta finální klasika nedokázala tolik zhnusit.

Big Driver (2014) - 40 %
On si každý myslí, že je potřeba točit filmy podle všeho, co Stephen King napsal. Tohle je jen další ukázka toho, že někdy to smysl moc nemá. Maria Bello se může snažit, seč může, ale nebýt toho, že je hlavní hrdinkou spisovatelka, která to má v hlavě hodně zvláštní, ani vás to nijak nezaujme. Přitom je to film o znásilnění a pomstě...

Žádné komentáře:

Okomentovat