pondělí 27. dubna 2015

Nezapomenutelné dětství, The Barbarian and the Geisha, Vinnetou a Old Shatterhand v údolí smrti, Cvokař, The Big Stampede


Nezapomenutelné dětství (House of D, 2004) - 70 %
Ale jo. David Duchovny nenapsal úplně špatný scénář, i když zajímavější je rozhodně vzpomínání než konečné rozhřešení. Anton Yelchin už před těmi jedenácti lety ukázal, jak je skvělým hercem, Robin Williams už to dávno dokazovat nemusel. Sešla se skvělá parta, díky které je ten film pěkně poetický a milý, i když má svoje depresivní momenty, ale ty k tomu také patří.

Mám rád Japonsko a jeho kulturu, když pomineme to, jaká byla jejich kultura v případě 20. století a jeho válek. Staré Japonsko v sobě má ale krásu a ve filmech a příbězích obecně prostě vypadá dobře. Byl jsem zvědavý na spojení Johna Wayna a Japonska, navíc se jedná o film romantický, ale on prostě nikdy nezklamal. Krásný příběh.

Vinnetou a Old Shatterhand v údolí smrti (Winnetou und Shatterhand im Tal der Toten, 1968) - 70 %
Myslím si, že jako rozloučení s jednotlivými - oblíbenými a možná i milovanými postavami - je to celkem dobré, navíc se natáčelo i v Grand Canyonu, což je přece jen také znát. Vinnetou i Old Shatterhand zde mají dobré role a vidět jejich bratrské postavy mě baví. Příběh je celkem jednoduchý, ale tak ony byly takové v podstatě všechny. Já jsem si tenhle film užil.

Cvokař (Shrink, 2009) - 55 %
Jsou zde celkem zajímavé postavy, ale celkově to nebylo podáno způsobem, který by mě nějak zásadně dokázal zaujmout. Jako kdyby tady bylo filmové médium na obtíž a já to, že sleduji postavy s odstupem, jsem se k nim skutečně nedokázal dostat. To vedlo k tomu, že se mi nijak nedokázaly dostat hlouběji.

The Big Stampede (1932) - 60 %
John Wayne jako klasický správňák, tentokrát v roli šerifa, který se musí postarat o to, aby bylo možné dovést dobytek na svoje místo. Humor, drama, akce, klid, všechno je tu přítomno, jak se očekává, ale nějak zásadně tenhle snímek nevyniká, což lze ale těžko říct v podstatě o jakémkoli Waynovu snímku té doby.

Žádné komentáře:

Okomentovat