sobota 11. dubna 2015

Údolí včelích panenek, Lovecraft: Fear of the Unknown, Bod zlomu, Rosewater, The World Made Straight


Údolí včelích panenek (Invasion of the Bee Girls, 1973) - 60 %
Čekal jsem, že to bude pořádně ujetá blbina a celkem se to potvrdilo. Je to dost erotický film, i když rozhodně ne pornografie. Taková soft erotika ale ano. Ženy se mění ve "včelí matky", což je docela vtipné, ale následky jsou velmi kruté. Hlavně pro muže. Není to moc krvavé, ale celá ta myšlenka je natolik zábavná, že mi nadšení celý film vydrželo.

Pravda, zas tak moc jsem se o Lovecraftovi nového nedověděl, přece jen už jsem toho od něj i o něm přečetl opravdu hodně, ale citáty z jeho dopisů, přednes jeho díla, tohle přece jen mělo v téhle audiovizuální podobě něco do sebe. Navíc o něm mluvila skutečně velká jména filmu, literatury i komiksu. Pro nováčky je film i informačně velmi přínosný.

Bod zlomu (Point Break, 1991) - 60 %
Jo, Kathryn Bigelow má prostě dar natáčet filmy, kde jsou chlapi drsní a vy byste chtěli být jako oni. Anebo vás alespoň baví jejich osudy sledovat. Patrick Swayze tu má neskutečné charisma a snadno zastíní Keanu Reevese, i když ten se hodně snaží, aby nebyl jen přicmrndávačem. Potěšil mě Gary Busey v kladné roli.

Rosewater (2014) - 55 %
Na tom filmu je celou dobu vidět, že nechce být primárně krutým filmem, i když lidskou krutost zobrazuje. Především je to film o člověku, který se dostal do situace, která byla jednoznačně nezáviděníhodná. V některých případech je osud smířlivý a všechno může dopadnout relativně dobře. Bohužel filmový výsledek pak může být takový nijaký.

The World Made Straight (2015) - 35 %
Těchhle pomalých, drsných dramat je v poslední době nějak moc a trochu se mi začínají zajídat. Tenhle film ničím nevyniká, snad jen tím, že se zde objevuje pár herců, kteří jsou celkem známí, anebo jejich tváře možná rozeznáte, pokud si je představíte o 15 let starší, s plnovousem a obéznější. Jinak jsem se opravdu dvě hodiny nudil.

Žádné komentáře:

Okomentovat