úterý 14. dubna 2015

Hercule Poirot: Dvojitá stopa, 96 hodin: Zúčtování, Sněženky a machři, Rainbow Valley, Vynález zkázy


Hercule Poirot: Dvojitá stopa (Agatha Christie's Poirot: The Double Clue, 1991) - 70 %
Je to takový zvláštní díl. Ten detektivní případ není nic skvělého, ale není to špatné. Tajemné to je. Ale od samotného případu je naprosto odvedena divákova pozornost, protože mnohem zásadnější je to, že i v Poirotově životě je místo na lásku nebo romanci, či jak by se to jinak mělo nazvat. V tomhle směru film funguje skvěle.

96 hodin: Zúčtování (Taken 3, 2014) - 60 %
Kdyby to bylo jen trochu drsnější, kdyby nebyly ty akční scény tak sterilní a celé se to nesnažilo získat dostupnost pro třináctileté, byl by to výborný akční film. Takhle jen Liam Neeson dělá skutečně, co může, a to nejpřekvapivější se stane jen po několika málo minutách. I tak jsem si ale tuhle jízdu užil.

Sněženky a machři (1982) - 75 %
Tenhle snímek jsem měl jednoduše vidět ve chvíli, kdy mi bylo tak dvanáct až patnáct let. Určitě bych si ho užil víc, než jak si ho užívám teď. Některé scény a hlavně hlášky jsou opravdu jedinečné, ale nejlépe se Johnovi a Smyczkovi podařilo zachytit celou atmosféru třídy a jednoho zájezdu. Pokračování po 25 letech se s originálem nedá srovnávat.

Rainbow Valley (1935) - 50 %
Docela mě překvapuje, že postavy, které John Wayne ve 30. letech hrál, měly velmi často problém s tím, aby dokázaly, že nepatří na stranu zločinu. I tady je obviněn z toho, že patří ke skupině šmejdů. Přitom ten člověk má tak ikonicky čestný obličej. Film je jinak celkem slabý, až na některé kaskadérské kousky. Jeho zvuková stránka je místy skoro směšná, je vidět, že se většina zvuku dodávala dodatečně.

Vynález zkázy (1958) - 90 %
Díky své krásné naivitě a dobrodružnému příběhu, je pro mě "Cesta do pravěku" nejlepším Zemanovým filmem, ale "Vynález zkázy" rozhodně nezaostává ve smyslu triků. V tomhle směru je to naprosto neskutečná ukázka toho, co bylo ve své době možné zvládnout. I dnes je nádhera pohledět, jak jsou ty triky geniální.

Žádné komentáře:

Okomentovat