středa 1. dubna 2015

Nikdo mne nemá rád, Cake, Hercule Poirot: Záhada na zámku Styles, Hector and the Search for Happiness, The Little Death


Nikdo mne nemá rád (Les quatre cents coups, 1959) - 60 %
Může to být, jak chce důležitý film z hlediska francouzské a možná i světové kinematografie, ale mě to nechalo celkem chladným. Ano, jsou zde dobré scény, ale celkově je to pořád film o tom, jak to někteří lidé nemají jednoduché. Něco v tom životě ale pořád je, něco, co stojí za to. A jednoduše nesouhlasím s tím, že by člověk měl točit jen o tom, co sám prožil.

Cake (2014) - 65 %
Kdyby jen ten film nebyl vyprávěn celou dobu tak strašně tajemně, jako že na vás na konci čeká nějaké velké prozření, dal bych mu ještě výrazně větší hodnocení, ale jeho vykořenění mi nedává jinou možnost. Herecky je to dobré, ale chtělo by to, aby to na diváka nehrálo něco, co tam vlastně vůbec není.

Hercule Poirot: Záhada na zámku Styles (Agatha Christie's Poirot: The Mysterious Affair at Styles, 1990) - 90 %
Určitě je to jeden z nejlepších poirotovských příběhů, snad i proto, že odsud se začíná psát společné působení Poirota a Hastingse. Klape to skvěle na začátku, dokud tu Poirot není, ale jakmile dojde na vraždu a on se objevuje na scéně, je to prostě paráda. Užíváte si jeho charisma, ale i to jak se mu nakonec daří případ vyřešit. Krásně zamotané, kdy opravdu do poslední chvíle nevíte.

Ty body jsou hlavně za Simona Pegga, kterého mám prostě rád. Sedí mi v každé roli a v každé roli je dobrý. Navíc tady je humorný i nostalgický, což mu prostě jde. Ale ten příběh je jen takovým odvarem snímků jako "Forrest Gump" nebo "Walter Mitty a jeho tajný život". Ten příběh by mohl být zajímavý, kdyby nebyl tak malý a prostě jen o hledání štěstí. Rosamund Pike jsem asi neměl vidět ve "Zmizelé", protože ji pořád vidím jako pořádně šílenou.

The Little Death (2014) - 70 %
Film dokázal udržet mou pozornost, a to jak tematicky, tak i tím, jak byla témata zpracována. Lidé mají různé úchylky, které mezi ně staví bariéry, a to i v případě, že se jedná o lidi sobě velmi blízké. Tenhle film krásně ukazuje, jak jsou ty bariéry vysoké, ale jak se také mohou zbortit. Některé části jsou výborně propojené.

Žádné komentáře:

Okomentovat