úterý 28. dubna 2015

Kill the Messenger, Dobrodružství Barona Prášila, The Black Watch, Melodie mého srdce, The Conqueror


Kill the Messenger (2014) - 50 %
Ten příběh je sám o sobě zajímavý. Snaha člověka bojovat za pravdu, přičemž si tento uvědomí, že to je skutečně jako bojovat s větrnými mlýny a může to mít velmi tragické následky. Jen kdyby to podání nebylo tak strašlivě nudné a kdyby se Jeremy Renner až tak moc nesnažil. Jeho postava se stává protivnou a vyznění příběhu celkem zaniká.

Dobrodružství Barona Prášila (The Adventures of Baron Munchausen, 1988) - 55 %
Vizuálně je to rozhodně zajímavý film, ale popravdě mě ta Gilliamova vizuální stránka věci tolik nebaví. Ne, když ten příběh není tak zajímavý, aby mě film ohromil jako celek. A právě tohle se mi stalo s filmem "Dobrodružství Barona Prášila". Vizuálně zajímavé, krásné triky a masky, ale celkový dojem je rozmělněn nezajímavě podaným příběhem.

The Black Watch (1929) - 70 %
Nejedná se o nijak skvělý film z hlediska vyprávěného příběhu, ale na svou dobu se přece jen jedná o film, který je dobře natočený a hlavně ve větších, davových scénách je velmi dobrý. Je zde vidět, že byla snaha natočit něco většího, epičtějšího, což se nakonec i povedlo a také dnes zůstává snímek místy celkem napínavý.

Melodie mého srdce (August Rush, 2007) - 60 %
Ale co, i když je to strašně přeslazené a ke konci je to tak silně scenáristické, že by k podivnému setkání snad i opravdu mohlo dojít, stejně vás to donutí, abyste byli rádi, abyste cítili štěstí. To je dobře. Jen mi trochu vadilo, že to až moc vykrádá Dickensova "Olivera Twista", aniž by byla byť jen inspirace přiznána. Přitom je zřejmá. Herecky krásně obsazené.

The Conqueror (1956) - 50 %
Jestli je tohle film, který stál Johna Wayna zdraví a způsobil mu rakovinu, je hodně velká škoda, že to nebyl film kvalitnější. Ale sama myšlenka, že John bude hrát mongolského válečníka a dobyvatele je sama o sobě prostě divná. Není to až tak špatné, jsou zde dobré bojové scény, ale je to příliš zdlouhavý rádoby velkofilm, který moc nebaví.

Žádné komentáře:

Okomentovat