čtvrtek 30. dubna 2015

Zatôichi monogatari, Cadillac se slevou, Zelené barety, Klub ráj, Rozbouřené nebe


Zatôichi monogatari (1962) - 80 %
Já jsem věděl, že se mi tohle bude líbit a ono také ano. Zatoichi je skvělá postava, která si pozornost rozhodně zaslouží, a jsem zvědavý, co najdu v ostatních filmech. Staré Japonsko je zde prezentováno skutečně krásně, přesně, jak ho rád sleduji. Černobílá kamera tomuhle hodně pomáhá, ten dojem je pak ještě o něco lepší.

Cadillac se slevou (Cadillac Man, 1990) - 40 %
Tohle je typ komedie, kterou moc nemusím. Je to upocené, uřvané a vlastně se toho tolik neděje, i když se herci snaží o to, aby to vypadalo jinak. Problém pak je i sama skutečnost, že to v konečném důsledku vlastně ani není moc vtipné a vy jen prostě čekáte, jestli alespoň někoho odprásknou. Herecky to není zle obsazené, ale Robina Williamse znám v lepších komediích.

Zelené barety (The Green Berets, 1968) - 40 %
Tohle je opravdu slabý válečný film. Je to zbytečně moc natahované, aniž by bylo pořádně co vyprávět, jednotlivé postavy jsou takové rádoby dramaticky komické, což je na škodu, hlavně ta komika v některých případech, a nijak tomu moc nesluší ani barva. Prostě jen válečný film, který má Johna Wayna.

Klub ráj (Club Paradise, 1986) - 35 %
Nějak mám poslední dobu špatný výběr, pokud jde o komedie. Tohle je hodně slabá komedie o tom, jak se člověk pokouší najít svůj ráj na zemi a skončí u toho, že chce zachránit "hotel" na jednom tropickém ostrově. Robin Williams je ještě snesitelný, ale zbytek osazenstva jsou jen otravové bez smyslu pro humor.

Rozbouřené nebe (The High and the Mighty, 1954) - 80 %
Tohle by byl výborný thriller, kdyby se tvůrci pokusily trochu gradovat napětí. Takhle je to přece jen až moc klidné, ale to zase tolik nevadí, protože s tím letadlem se sžijete, hlavně tedy s jeho postavami, a budete jim přát, aby to všechno dobře dopadlo. John Wayne se překvapivě nedere dopředu, ale nechá vyniknout celé osazenstvo, což je jen dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat