pátek 24. dubna 2015

Šéfové na zabití 2, Čertův mlýn, Old Surehand, Kuťásek a Kutilka, Somewhere in Sonora


Šéfové na zabití 2 (Horrible Bosses 2, 2014) - 20 %
Nemůžu si pomoct, ale poslední dobou mě ty filmy, co jsou podle americké distribuce označovány jako komedie, vůbec vtipné nepřijdou. Tahle trojice otravných debilů se mi v prvním díle celkem líbila, ale až tady jsem si uvědomil, že to nebylo vůbec jimi, ale jejich šéfy. I tentokrát jsou to vedlejší postavy, které zaujmou mnohem více. Ta trojice je místy opravdu tak protivná, že doufáte, že se ztenčí na nulu.

Čertův mlýn (1949) - 80 %
Krásně hororová pohádka, která je nádherná hlavně tou animací. Loutková animace v sobě má prostě něco krásného, romantického, nostalgického, díky čemuž se na tyhle filmy nesmírně rád koukám. Jiří Trnka měl navíc cit pro celkem hororovou atmosféru, která se v tomhle případě jednoznačně ukázala jako nosná.

Old Surehand (1965) - 50 %
Ty zápletky se celkem dost opakují, Vinnetou je ve filmu docela zbytečný, ale stejně jsem si užíval to, že jsem ho tu mohl vidět. Old Surehand je navíc takový dobrý správňák, že se mi ta jeho postava prostě líbí a rád se na ni dívám. Opět je to dostatečně komické, ale mezi těmi jednotlivými mayovkami film celkem snadno zapadne.

Kuťásek a Kutilka (1954) - 60 %
Jiří Trnka spojil animaci s hereckým uměním a docela se mu to povedlo. Jenže tenhle film nějak nejsem schopen brát nějak víc než jen jako experiment, který se celkem povedl, ale v konečném důsledku mi vlastně tolik nedal. Obě roviny - animace a herectví - zde fungují dobře, ale nejspíš potěší hlavně děti.

Somewhere in Sonora (1933) - 45 %
Jeden z těch filmů, které si s Waynem určitě nebudu pamatovat. Je to hlavně o něm a o jeho koni, zápletka je opět jednoduchá a jsou zde postavy, které nejsou nějak moc dobré, snad až na tu jednu ženskou. Jinak klasická hodinovka, která nijak zásadně neohromí, ale tak dá se tím ten čas zabít. Alespoň většinou.

Žádné komentáře:

Okomentovat