neděle 19. dubna 2015

The Skeleton Dance, Ride Him, Cowboy, Kybernetická babička, Jezdci osudu, O zlaté rybce


The Skeleton Dance (1929) - 80 %
Krásně se tady ukazuje, že Walt Disney měl i na to, aby točil něco méně komerčního, něco méně podbízivého. Je tu patrný styl studia, ale přesto jsou zde momenty, které jsou skutečně hororové, ať už díky zvuku nebo díky obrazu anebo díky jejich splynutí. Krátké, zábavné a na svou dobu skvěle animované.

Ride Him, Cowboy (1932) - 75 %
Možná jen film o jednom správňáckém chlápkovi a jednom divokém koni, ale přesto, že je to celkem jednoduchý příběh, tak já jsem se u něj docela bavil a z těch kratších, co jsem s Johnem Waynem viděl, je tohle rozhodně jeden z těch lepších. Na to, jak starý film to je, tam ani není špatná práce s herci a s kamerou.


Kybernetická babička (1962) - 80 %
Sci-fi animovaný snímek od Jiřího Trnky? Ano, skutečně je tomu tak. Trnka předvádí animační mistrovství, které je doplněno podivným, depresivním příběhem, který skutečně má hororové prvky, z nichž vás zamrazí. Jsou zde skutečně nápady, které se jen tak nevidí, například samotný design kybernetické babičky překvapí.

Jezdci osudu (Riders of Destiny, 1933) - 55 %
John Wayne tu vytváří zajímavou postavu zpívajícího pistolníka, který má špatnou pověst, ale ani tahle postava nezachrání western, který je jako film jednoduše špatně natočený. Při dialozích je tu podivná kamera, která je dána i místy divným herectvím, nejsou tu dobré střihy, jen sem tam to zachrání nějaká ta rychlejší scéna, kde jsou i kaskadérské kousky. Celkově ale spíš ten průměr.

O zlaté rybce (1951) - 90 %
Ona ta kresba je krásná, ale kdyby to přece jen bylo trochu animované a ne jen přestříhávání na statické obrázky - i když ten střih je dobrý - tak tomu dám 100 %. Takhle "jenom" 90 %, ale i tak je to prostě zážitek. Pan Werich je výborný vypravěč a tady to potvrzuje na skvělém příběhu, který je krásnou bajkou s výborným koncem.

Žádné komentáře:

Okomentovat